Η Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, η Τσέλσι αδίκησε ξανά τον εαυτό της! (vids)

Ήταν κουρασμένη, προερχόταν από παράταση, πέναλτι και αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, της έλειπε ο Χάαλαντ, παρουσίασε αμυντική ανισορροπία και κενά για ένα ημίχρονο. Δέχθηκε φάσεις, στάθηκε τυχερή, δεν «πλήρωσε» την αφέλειά της. Και αφού η Τσέλσι δεν «σκότωσε» τη Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το έκανε στο φινάλε. «Χρυσός» σκόρερ στο 84ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα, η Σίτι θα παίξει στο Wembley στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ξανά. Αναμένει την αντίπαλό της ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Κόβεντρι, διεκδικεί το 8ο FA Cup της ιστορίας της!



Η Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, η Τσέλσι αδίκησε ξανά τον εαυτό της! (vids)

Τα είχαμε γράψει και πριν από μερικές ώρες. Δεν θα είναι απλή υπόθεση μία νίκη επί της Τσέλσι στο Wembley. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι καλύτερη, αναλογικά με το ματς που έχει να διαχειριστεί. Όσο μεγαλύτερη πίεση έχει αυτό, τόσο πιο καλά ανταπεξέρχεται και φανερώνει την βελτίωσή της.

Το εν λόγω στοιχείο έγινε και πάλι αντιληπτό. Η Τσέλσι ήταν αποφασισμένη να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει απέναντι στους «πολίτες», για να παίξει σε έναν δεύτερο τελικό, μέσα σε μερικές ημέρες, και η Μάντσεστερ Σίτι θα έπρεπε να διαχειριστεί την κούραση. Προερχόταν από παράταση, πέναλτι και αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είχε καν στην αποστολή τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ήταν το φαβορί, με τα προγνωστικά σε βάρος της. Και εν τέλει, παρά τις αντίξοες συνθήκες και δίχως να πραγματοποιήσει μία ιδιαίτερα καλή εμφάνιση, πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 1-0, με σκόρερ τον Μπερνάρντο Σίλβα;

Οι Λονδρέζοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς, έκλεισαν τους χώρους, στάθηκαν τυχεροί στην ευκαιρία του Πάλμερ, με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, και είχαν τις καλύτερες στιγμές, μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τζάκσον απώλεσε μία καλή ευκαιρία στο μισάωρο, όταν δεν πλάσαρε απέναντι στον Ορτέγκα, και ο Πάλμερ βρήκε την στιγμή του στο 37ο λεπτό, με τον γκολκίπερ της Σίτι να του λέει «όχι».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια, και λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ με την έναρξη της επανάληψης, με τον Τζάκσον όμως και πάλι να αστοχεί από κοντά.

Δεν «τιμωρήθηκε» λοιπόν για την κακή ανασταλτική της λειτουργία, απείλησε δις με τον Ντε Μπρόινε και τον Φόντεν και «λυτρώθηκε» στο 85ο λεπτό. Είκοσι λεπτά ακριβώς δηλαδή, μετά τις διαμαρτυρίες των «μπλε» για πέναλτι, σε χέρι του Γκρίλις, έπειτα από φάουλ του Πάλμερ.

Στο 85ο λεπτό λοιπόν, ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σκόραρε από κοντά, έκανε το 1-0, και πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του, μπροστά από την «γαλάζια» κερκίδα. Σπουδαία πρόκριση των «πολιτών», θα παίξουν ξανά στο Wembley, με στόχο το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο Αγγλίας και το 8ο συνολικά στην ιστορία τους!

Δημήτρης Μανάκος