«Αυτοκτονίες» τέλος; Η Λέστερ κέρδισε ξανά, είναι πρώτη και ο Βάρντι πλησιάζει ξανά στην Premier League! (vids)

Αγχώθηκε πολύ, πήγε ξανά να… αυτοκτονήσει, είδε ένα άνετο 2-0 να γίνεται 2-1, αλλά άντεξε. Σπουδαία νίκη της Λέστερ στην 44η αγωνιστική της Championship, με τις «αλεπούδες» να επικρατούν της Γουέστ Μπρομ του Κάρλος Κορμπεράν. Ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, απέχουν πλέον δύο βαθμούς από την Ίπσουιτς και τέσσερις από τη Λιντς, με ίδιο αριθμό αναμετρήσεων!



«Αυτοκτονίες» τέλος; Η Λέστερ κέρδισε ξανά, είναι πρώτη και ο Βάρντι πλησιάζει ξανά στην Premier League! (vids)

Προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες, είχε πέσει από την πρώτη θέση, αλλά είχε υποστεί τη μικρότερη δυνατή «ζημιά», καθώς στα δύο αρνητικά αποτελέσματα της Λέστερ, «σκόνταψαν» και η Λιντς με την Ίπσουιτς.

Ωστόσο, μία… 3η απόπειρα «αυτοκτονίας» δεν θα ήταν αποδεκτή και η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα το γνώριζε. Έπρεπε να κερδίσει τη Γουέστ Μπρομ, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο «Κινγκ Πάουερ» και να πανηγυρίσει την 3η της νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Το έκανε πράξη, δεν έπεισε, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί.

Είχαν δύο σημαντικές στιγμές οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Ο Εντίντι άνοιξε το σκορ στο 22’ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ήταν η στιγμή του Τζέιμι Βάρντι.

Εκτέλεσε πέναλτι, δεν ευστόχησε, το 1-0 διατηρήθηκε, αλλά οι «αλεπούδες» είχαν βρει την ψυχολογία που χρειαζόταν.

Ο Άγγλος επανόρθωσε στο 65ο λεπτό και ανέβασε τον δείκτη του σκορ, αλλά η Γουέστ Μπρομ δεν θα συμβιβαζόταν εύκολα με μία δεύτερη συνεχόμενη ήττα, μετά το 1-0 στο «Χόθορνς» από τη Σάντερλαντ. Βγήκε μπροστά, μείωσε στο 76’ με τον Γουάλας, αλλά το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους!

Αγχωτική, πλην όμως τεράστια νίκη για τη Λέστερ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ξανά, είναι στο +2 από την Ίπσουιτς και στους τέσσερις βαθμούς από τη Λιντς, με ίδιο αριθμό αναμετρήσεων!

Δημήτρης Μανάκος