Το κατάφερε κι αυτό: Έπος η Άστον Βίλα, ήρωας κι εδώ ο Μαρτίνες και πρόκριση στα ημιτελικά!

Ιστορικές στιγμές για την Άστον Βίλα! Φοβερή πρόκριση! Απίθανος Εμιλιάνο Μαρτίνες με δυο αποκρούσεις στα πέναλτι! Η αρμάδα του Έμερι κατάφερε στη Γαλλία να κάνει το «Πιέρ – Μορουά» να σιωπήσει, έσωσε την παρτίδα του επαναληπτικού προημιτελικού στο 88' μειώνοντας σε 2-1 κι αφού ισοφάρισε το σκορ της δικής της νίκης από τον πρώτο αγώνα, επικράτησε 4-3 στη διαδικασία από την άσπρη βούλα για να βρεθεί στους «4» του Europa Conference League! Μαγική βραδιά για τους «χωριάτες» που θα είναι παρόντες σε ημιτελικά έπειτα από το 1982!



Το κατάφερε κι αυτό: Έπος η Άστον Βίλα, ήρωας κι εδώ ο Μαρτίνες και πρόκριση στα ημιτελικά!

Η Άστον Βίλα άργησε 70 λεπτά να εμφανιστεί στο «Πιέρ – Μορουά» και η Λιλ, ούσα πιο αποφασισμένη, έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν κακή, αφελής, μπερδεμένη και δίχως συνοχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του επαναληπτικού προημιτελικού με τους Γάλλους.

Το αβαντάζ από το πρώτο παιχνίδι (2-1) πήγε... περίπατο από το 16ο λεπτό με το εκπληκτικό τελείωμα του Γιαζίτσι από το γύρισμα του Γκούντμουντσον στην περιοχή του Μαρτίνες. Ο τελευταίος, κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα αποδοκιμαζόταν έντονα από το γαλλικό κοινό – ελέω και όσων συνέβησαν στον τελικό του Μουντιάλ του 2022 – με τους «χωριάτες» να μην καταφέρνουν σε κανένα σημείο να βρουν ρυθμό.

Η πρώτη τους παρουσία σε ευρωπαϊκό προημιτελικό έπειτα από 26 χρόνια έδειξε πως θα έριχνε τίτλους τέλους, όταν στο 67' ο Μπέντζαμιν Άντρε, εκ των πιο βραχύσωμων παικτών στον αγωνιστικό χώρο, πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ για να κάνει το 2-0.

Όσο κι αν η Βίλα αποφάσισε να κρατήσει λίγο την μπάλα στο τελευταίο 20λεπτο, η αγγλική ομάδα δεν είχε τρόπο να φανεί απειλητική. Μέχρι που έγινε το... θαύμα!

Στο 88ο λεπτό ο πορτιέρε της Λιλ, Λούκας Σεβαλιέ έχασε το γέμισμα του Γουότκινς, ο Κας ήταν κοντά και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1 και να δώσει στη Βίλα παράταση... ζωής!

Οι «χωριάτες» στο εξτρά ημίωρο απείλησαν ξανά τα γκολπόστ του Σεβαλιέ που έκανε και μια εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Ντάγκλας Λουίζ από ριμπάουντ σε σουτ του Μπέιλι. Φυσικά κάποια στιγμή έφτασε η κόπωση και τα πέναλτι ήταν το ιδανικό σενάριο γι' αμφότερες.

Από την άσπρη βούλα, ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ νικήθηκε από τον Μαρτίνες, που αμέσως γύρισε και προκάλεσε το κοινό και προσωρινά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι, μέχρι ν' αναιρεθεί! Όλα έβαιναν καλώς, μέχρι που όμως έχασε το δικό του πέναλτι ο Μέιλι και ξανάβαλε τη Λιλ στο κόλπο της πρόκρισης.

Όταν, όμως, έχεις αυτό τον τρομερό τύπο στα γκολπόστ, η μοίρα σου... χαμογελά. Και ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε και την εκτέλεση του Μπέντζαμιν Αντρέ για να οδηγηθεί η παλικαρίσια Άστον Βίλα στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης! 

Κώστας Ζάλιαρης