Το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλάζει παντελώς το Κύπελλο Αγγλίας

«Έπεσε» και το … τελευταίο οχυρό του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν καθόλου ρεβάνς, ούτε στον πρώτο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού! Τι αλλάζει με τη διεξαγωγή των αγώνων τα Σαββατοκύριακα και τις αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ.  



Το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλάζει παντελώς το Κύπελλο Αγγλίας

Το νέο format του Τσάμπιονς Λιγκ απαιτεί περισσότερο χρόνο από τη στιγμή που αυξάνονται και οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άλλα τουρνουά.

Και αυτό κάλεσε τις ποδοσφαιρικές Αρχές της Αγγλίας σε διαχείριση, για την οποία χρειάστηκε να παρθούν ιστορικές αποφάσεις.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε και λέμε…

  • Οι επαναληπτικοί παύουν εντελώς να υπάρχουν. Τέρμα. Ούτε στον πρώτο γύρο δεν θα οδηγείται σε επαναληπτικό ένα ζευγάρι που στα 90’ βρίσκεται στην ισοπαλία.
  • Όλοι οι γύροι του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού θα διεξάγονται Σαββατοκύριακα. Στον 4ο, τον 5ο γύρο και τα προημιτελικά, δεν θα υπάρχουν αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Μονάχα τα ημιτελικά να συνδυάζονται με παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπως θα συμβεί και φέτος.
  • Το Σαββατοκύριακο του τελικού Κυπέλλου θα προγραμματίζεται ακριβώς πριν από την τελευταία «στροφή» της Λίγκας. Το ματς που θα κρίνει τον Κυπελλούχο θα γίνεται το Σάββατο και οι αναμετρήσεις του πρωταθλήματος θα μεταφέρονται όλες για Κυριακή.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης