Η Σίτι παρέδωσε ξανά το... στέμμα, την απέκλεισε η Ρεάλ στα προημιτελικά (vids)

Η Ρεάλ ύψωσε αμυντικό τείχος στο μεγαλύτερο κομμάτι του επαναληπτικού προημιτελικού στο Etihad και ζόρισε τη Σίτι που μοχθούσε επί 120 λεπτά. Ο Ροντρίγκο σκόραρε ξανά απέναντι στους «πολίτες» έχοντας αποδειχθεί... δήμιος του αγγλικού κλαμπ. Ο Λούνιν νίκησε τους Μπερνάρντο και Κόβασιτς στα πέναλτι. Κάπως έτσι, οι «πολίτες» ηττήθηκαν 4-3 από τη Ρεάλ στη διαδικασία από την άσπρη βούλα (1-1 κ.α. & παρ.) και τερματίστηκε στους «8» η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τίτλου... 



Η Σίτι παρέδωσε ξανά το... στέμμα, την απέκλεισε η Ρεάλ στα προημιτελικά (vids)

Τόσο θέλουν αυτοί οι παίκτες της Ρεάλ. Μια ευκαιρία. Ελάχιστα εκατοστά χώρου. 

Όπως αυτά που εκμεταλλεύτηκε η μπάλα στο 12ο λεπτό για να περάσει δίπλα από το κορμί του Γουόκερ κόντρα στην κίνησή του και να φτάσει στον Ροντρίγκο για να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος με διπλή προσπάθεια απέναντι από τον Έντερσον και με τον Άγγλο φουλ μπακ των τρεμπλούχων να πέφτει και να μην καταφέρνει να τον σταματήσει, έκανε το 1-0 για τους Μαδριλένους από το γύρισμα του Βινίσιους και ανάγκασε την ομάδα του Πεπ να βγει μπροστά με μεγάλα ρίσκα.

 

Κυρίως από δεξιά με τους Ακάντζι, Φόντεν και Ντε Μπρόινε επιχειρούσε να φανεί απειλητική η Σίτι, η οποία όμως είχε ανεβάσει και την τελευταία γραμμή άμυνας, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή στις αντεπιθέσεις που μπορούσε να βγάλει η Ρεάλ. Στην πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή των «πολιτών» στο παιχνίδι, στο 19ο λεπτό ο Χάαλαντ με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπερνάρντο αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα να κάνει επαφή με το γόνατο και να βγει άουτ η μπάλα.

 

Στο 37' ο Νορβηγός «έσπασε» αριστερά για τον Γκρίλις που έτρεξε ως την περιοχή, έκανε και το τελείωμα, αλλά κέρδισε απλά το κόρνερ. Η Σίτι κρατούσε την κατοχή και έψαχνε τρόπους, ιδέες και χώρους για να φέρει άμεσα τον επαναληπτικό στα ίσια. Ο Λούνιν κλήθηκε αρκετές φορές να διώξει γεμίσματα προς την εστία του, ο Ντε Μπρόινε με τις στατικές φάσεις κάθε φορά προσπαθούσε να βρει κάποιον που θα κατάφερνε να μετουσιώσει την υπεροχή των Πρωταθλητών Ευρώπης σε γκολ, ο Φόντεν στο 45' δοκίμασε ένα μακρινό αριστερό σουτ, αλλά ήταν μάταιο.

Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ξανά πρωτοβουλία και πίεση από τη Σίτι. Και μια καίρια απομάκρυνση του Νάτσο υπό την πίεση του Χάαλαντ προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή μετά από κακή συνεννόηση με τον Λούνιν. Ο πορτιέρε της Ρεάλ είχε αρκετή δουλειά και η αλήθεια είναι πως ναι μεν τα κατάφερνε, αλλά οι επαφές του με την μπάλα δεν ήταν και τέτοιες που να εμπνέεουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

Ουδείς από τους δύο προπονητές επέλεξε να κάνει κάποια κίνηση από τον πάγκο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα και η πρώτη είσοδος στο ματς ήταν του Ντοκού αντί του Γκρίλις.

Η Σίτι συνέχισε να πιέζει, αλλά οι χώροι τους οποίους μπορούσε να πατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα δεν βρίσκονταν σε σημείο που θα μπορούσε να υπάρξει απειλή για τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων. Η Ρεάλ επιδείκνυε μια πρωτοφανή οχύρωση στα καρέ της και μόνο με ένα μεγάλο λάθος θα άλλαζε κάτι.

Και αυτό το λάθος το έκανε στο 76' ο Ρούντιγκερ που έπεσε και δεν έδιωξε όπως θα ήθελε ένα γύρισμα του Ντοκού, με τον Ντε Μπρόινε να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει με δύναμη στον ουρανό των διχτυών της εστίας για το 1-1. Ο Βέλγος «μάγος» αμέσως μετά απείλησε και με ένα μακρινό σουτ, ενώ, στο 80' ανενόχλητος από ευνοϊκή θέση σούταρε πολύ ψηλά χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή! Η παρουσία του Ντοκού από αριστερά είχε δώσει νέο θάρρος στους «πολίτες», με τον επαναληπτικό να πηγαίνει τελικά στην παράταση.

 

 

Ο Πεπ έριξε στο ματς τον Άλβαρες αντί του Έρλινγκ Χάαλαντ που δεν κατάφερε να κάνει και πολλά σε αυτό το κρισιμότατο παιχνίδι, ο Φόντεν βρήκε αέρα σε εξαιρετική ευκαιρία από γύρισμα του Μπερνάρντο στο 98', ενώ ο Ντοκού συνέχισε τα δικά του από αριστερά, αφού είχε φρέσκα πόδια. Οι «μερένγκες» άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης, κυρίως με τους Βινίσιους και Μπέλιγχαμ, με τον πρώτο εκ των δύο στο 99' να προσπαθεί να περάσει τον Γουόκερ στο σπριντ και τον Άγγλο να τον νικά κατά κράτος, σιγουρεύοντας πως ο Έντερσον θα μπλόκαρε την μπάλα.

Σε μια φοβερή και σπάνια στιγμή από τη Ρεάλ, ο Ρούντιγκερ που είχε προωθηθεί για ένα κόρνερ, βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή στο φινάλε του πρώτου μέρους της παράτασης, αλλά δεν κατάφερε να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα για να νικήσει τον πορτιέρε της Σίτι. Οι προσπάθειες με όσες αντοχές υπήρχαν συνεχίστηκαν, η Ρεάλ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα σε στιγμές που μπορούσε να δώσει ανάσες στα μετόπισθεν προκειμένου να μη βρίσκεται σε... μόνιμο συναγερμό ο Λούνιν. Τα λάθη, όμως, άρχισαν να γίνονται διαδοχικά και ήταν προφανές πως θα είχαμε πλέον πέναλτι...

 

Στη διαδικασία από την άσπρη βούλα, ο Μόντριτς νικήθηκε από τον Έντερσον, το ίδιο συνέβη όμως και με τον Μπερνάρντο σε μια κάκιστη εκτέλεση απέναντι από τον Λούνιν. Ο τελευταίος έπιασε και την εκτέλεση του Κόβασιτς. Οι Μπέλιγχαμ, Βάσκεθ, Νάτσο και Ρούντιγκερ ευστόχησαν και η Σίτι τερμάτισε για φέτος την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού της τίτλου στους «8».

 

Κώστας Ζάλιαρης