Από τον Ντρογκμπά και τον Έιμπραχαμ, μέχρι τον Τζάκσον: Τα πέναλτι στην Τσέλσι ανάβουν τα αίματα (vids)

Ασφαλώς είναι κάτι που δεν θέλει να βλέπει κανείς προπονητής. Όσο κι αν επιδεικνύει τον ζήλο του κάθε ποδοσφαιριστή για να σκοράρει και να πάρει τα πάνω του. Τέτοιοι καυγάδες, όπως των Τζάκσον και Μαντουέκε για το πέναλτι απέναντι στην Έβερτον, προφανώς και έχουν σημειωθεί ξανά στο παρελθόν. Και στους «μπλε» έχουν… ιστορικό.  



Από τον Ντρογκμπά και τον Έιμπραχαμ, μέχρι τον Τζάκσον: Τα πέναλτι στην Τσέλσι ανάβουν τα αίματα (vids)

Ήταν ντροπιαστικό και διόλου τιμητικό για τον σύλλογο και για εκείνους; Ναι, ήταν.

Ήταν κάτι που αποδεικνύει την θέληση των παικτών να σκοράρουν και νΆ αρπάξουν την παραμικρή ευκαιρία για να πάρουν και μια ψυχική ανάταση; Ναι, ήταν κι απΆ αυτό.

Ήταν ξεκάθαρος ο Ποτσετίνο πως την επόμενη φορά θα πετάξει εκτός αγώνα τους παίκτες που θα καυγαδίσουν σαν μικρά παιδιά, όπως το έκαναν οι Μαντουέκε και Τζάκσον στο πέναλτι κόντρα στην Έβερτον; Αυτό κι αν ήταν!

Σχεδόν επισκιάστηκε η επιβλητική νίκη (6-0) της Τσέλσι κόντρα στα «ζαχαρωτά» και το -3 από τις ευρωπαϊκές θέσεις με αυτό που συνέβη τη στιγμή που οι Λονδρέζοι κέρδισαν πέναλτι, το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ασφαλώς, ούτε η πρώτη φορά είναι που συμβαίνει, ούτε η τελευταία. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν ξανά. Απλά είναι ενοχλητικό και προσβλητικό για ένα κλαμπ, κυρίως όταν συμβαίνει επανειλημμένα σε μια σεζόν. Και στην Τσέλσι έχει συμβεί ξανά φέτος. Αν και όχι σε τόσο έντονο βαθμό.

Στο πιο μακρινό παρελθόν, οι «μπλε» έχουν απασχολήσει ξανά με ανάλογα τερτίπια! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έχει αρπαχτεί με όλους έπειτα από έντονη διαφωνία με τον Μίκαελ Μπάλακ, επί εποχές Ρικάρντο Καρβάλιο, Μίκαελ Εσιέν και Τζον Τέρι. Ο Τίμο Βέρνερ, το 2020, ήθελε νΆ αναλάβει την εκτέλεση ενός πέναλτι την οποία ορεγόταν και ο Έιμπραχαμ, ο Αθπιλικουέτα ως αρχηγός παρενέβη και τελικά την εκτέλεση πήρε ο Ζορζίνιο.

Θυμηθείτε μαζί μας…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης