Ο Ζοσέ τα έλεγε για τον Αλόνσο και ο Τσάμπι τον δικαίωσε (vids)

Έγινε κόουτς… με τις ευλογίες του Ζοσέ Μουρίνιο. Και όσο κι αν κάποιοι θεωρούν τον Πορτογάλο ξεπερασμένο, το μάτι του «κόβει» τόσο που άλλοι ούτε που μπορούν να φανταστούν. Και ο Τσάμπι Αλόνσο αναρριχήθηκε στην κορυφή της Bundesliga, με τον πρώην προπονητή του να μην εκπλήσσεται καθόλου από το τεράστιο επίτευγμά του.  



Ο Ζοσέ τα έλεγε για τον Αλόνσο και ο Τσάμπι τον δικαίωσε (vids)

Πρώτο πρωτάθλημα στα 120 χρόνια ιστορίας. Το Λεβερκούζεν από το πρωί της Κυριακής «μεθούσε» από ποδοσφαιρική ευτυχία.

Ο Τσάμπι Αλόνσο στους 18 μήνες από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «ασπιρίνων», οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου, δίχως ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε!

Ο Ισπανός προπονητής έχει πετύχει κάτι μοναδικό που θα τον συνοδεύει σε ολόκληρη την προπονητική του καριέρα, για την οποία ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε καμία αμφιβολία, πως θα ήταν ιδιαίτερη.

Τα έλεγε από το 2019. Ο Αλόνσο ήταν ευλογημένος να συνεργαστεί με προπονητές τοπ επιπέδου και είχε τέτοιες επιρροές που κατά τον Πορτογάλο, δεν γινόταν να μην τον βοηθήσουν.

«Ο πατέρας του ήταν προπονητής. Μεγάλωσε όπως κι εγώ. Μεγάλωσε με έναν πατέρα που έπαιζε μπάλα και μετά έγινε προπονητής.

Έγινε παίκτης τοπ επιπέδου. Έπαιξε στην Ισπανία, στην Αγγλία και στη Γερμανία. Και είχε προπονητές όπως ο Γκουαρδιόλα, είχε εμένα στη Ρεάλ, είχε τον Αντσελότι στη Ρεάλ, είχε τον Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ…

Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, νομίζω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής» είχε πει ο «Μου».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης