Η Φούλαμ χρειαζόταν μια τέτοια αντίδραση, σε ένα τέτοιο παιχνίδι (vid)

Μετά τις «τριάρες» από τις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και την εντός έδρας ήττα από τη Νιούκαστλ, η Φούλαμ ήξερε πως έπρεπε με κάποιον τρόπο να ξαναπάρει τα πάνω της. Και το πέτυχε στη «μάχη» του Λονδίνου. Στο Ολυμπιακό Στάδιο επιβλήθηκε 2-0 της Γουέστ Χαμ, η οποία με τη σειρά της χάνει έδαφος για τις ευρωπαϊκές θέσεις. 



Η Φούλαμ χρειαζόταν μια τέτοια αντίδραση, σε ένα τέτοιο παιχνίδι (vid)

Στην ανάπαυλα οι τελικές ήταν 12-10 για τις δύο ομάδες και αυτό αποτύπωνε την εικόνα της αναμέτρησης. Επιθέσεις εκατέρωθεν, προσπάθειες, αλλά πιο εύστοχη και μπροστά στο σκορ η Φούλαμ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα άξιζε το προβάδισμα με την εκκίνηση που πραγματοποίησε στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μαυροπάνου στο 9ο λεπτό για το 1-0 από την ωραία ντρίμπλα και το τελείωμα του Αντρέας Περέιρα.

Οι φιλοξενούμενοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου είχαν περισσότερες καλές στιγμές με απειλές on target, με τα «σφυριά» να ψάχνουν μεν την απάντηση στο γκολ του Περέιρα, αλλά να παρουσιάζουν μεγάλα αμυντικά κενά τις στιγμές που ανέβαιναν αρκετά στο γήπεδο για να φτάσουν στα καρέ του Λένο. Η Φούλαμ ήταν αρκετά πιο επικίνδυνη και στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο ο Ντίνος Μαυροπάνος αποχώρησε αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού.

Το σύνολο του Μάρκο Σίλβα αναζητούσε το δεύτερο γκολ για ν' αποκτήσει μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια για το υπόλοιπο του ματς και τελικά το βρήκε στο 72ο λεπτό με τον ίδιο σκόρερ. Ο Περέιρα δέχθηκε την μπαλιά του Ιγουόμπι μετά από ανάκτηση της μπάλας στο χώρο του κέντρου κι όλα πλέον έγιναν πιο εύκολα για τους «cottagers» που πήραν τη νίκη σε αυτή τη λονδρέζικη «μονομαχία» για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρία ματς που είχαν προβληματίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά ο 19χρονος Τζορτζ Έρθι έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και λίγο αργότερα αποχώρησε με φορείο έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης