Περνάει τη Ρεάλ και πετυχαίνει ρεκόρ... ολόκληρου αιώνα η θαυμάσια Σίτι του Πεπ!

Άλλο ένα ματς. Ο πιο κοντινός στόχος για τη Σίτι είναι η πρόκριση εις βάρος της Ρεάλ. Και αυτό το παιχνίδι μπορεί να κρίνει την κατάκτηση ενός ρεκόρ που κρατά εδώ και έναν ολόκληρο αιώνα! Αυτή η Σίτι του Πεπ έχει ήδη μείνει στην ιστορία κι όμως μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα. 



Περνάει τη Ρεάλ και πετυχαίνει ρεκόρ... ολόκληρου αιώνα η θαυμάσια Σίτι του Πεπ!

Οι «πολίτες» μεσοβδόμαδα έφυγαν από το «Μπερναμπέου» με το ισόπαλο 3-3 στον πρώτο προημιτελικό τους με τους «μερένγκες» για το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Δέχθηκαν ανατροπή στο σκορ σε διάστημα 2' στο πρώτο μέρος, έκαναν δική τους ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το φοβερό σουτ του Βαλβέρδε διαμόρφωσε το τελικό 3-3. 

Το απόγευμα του Σαββάτου η Λούτον ήταν εύκολο εμπόδιο για τους τρεμπλούχους που έφτασαν στο 5-1 μπροστά στο κοινό τους. 

Σειρά παίρνει ο καθοριστικός επαναληπτικός των «8» με τη Ρεάλ και εκεί η Σίτι έχει την ευκαιρία για ένα τεράστιο ραντεβού με την ιστορία! 

Δεν αναφερόμαστε απλά στις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά, αλλά για την ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατά εδώ και κάτι παραπάνω από 100 χρόνια! 

Την τελευταία φορά που οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ είχαν 42 εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως ήττα, το ημερολόγιο έγραφε 1921. 

Εν έτει 2024, η Σίτι έχει 41 ματς στο Etihad δίχως αρνητικό αποτέλεσμα σε κάθε αγωνιστικό «μέτωπο» και η πιθανή πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ θα σημάνει και την κατάκτηση αυτής της επίδοσης, με ορίζοντα την ολοκληρωτική του κατάρριψη!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης