Aυτή η Γιουνάιτεντ φτάνει σε επιδόσεις... υποβιβασμού: Οι τελικές που δέχεται και τα xGoals των αντιπάλων της!

Αν υπήρχε λέξη ακόμα πιο δυνατή από το «προβληματική», θα τη χρησιμοποιούσαμε. Γιατί κάτι τέτοιο είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν μπορείς να γνωρίζεις κάθε φορά τι πρόσωπο θα παρουσιάσει. Η γενικότερη εικόνα όμως είναι τέτοια που οι επιδόσεις της σε ό,τι αφορά στην άμυνα, αλλά και στις φορές που μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα της, ταιριάζουν μόνο σε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία! 



Aυτή η Γιουνάιτεντ φτάνει σε επιδόσεις... υποβιβασμού: Οι τελικές που δέχεται και τα xGoals των αντιπάλων της!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν την Μπόρνμουθ να προηγείται δις στο παιχνίδι του Σαββάτου και ευτυχώς για το σύνολο του Τεν Χαγκ, ο αποτελεσματικός Μπρούνο Φερνάντες που... είναι σαν να παίζει μόνος του ώρες - ώρες, κατάφερε να σκοράρει δυο φορές για να εξασφαλίσει τουλάχιστον το βαθμό για το σύλλογο του Μάντσεστερ. 

Το παιχνίδι στο Vitality Stadium ολοκληρώθηκε με το σύνολο του Ιραόλα να έχει πραγματοποιήσει 20 τελικές και τη Γιουνάιτεντ να έχει μείνει σε μονοψήφιο αριθμό!

Με αυτές τις τελικές που πραγματοποίησε η Μπόρνμουθ, η Γιουνάιτεντ έχει πλέον μετρήσει 574 από τους αντιπάλους της στην προσπάθειά τους να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Αντρέ Ονάνα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ! Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση πίσω από τη Λούτον (576) και πάνω από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (596). 

Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των δύο προαναφερθέντων ομάδων; Το γεγονός πως παλεύουν για τη σωτηρία τους! 

Και... έχει και γλυκό! Η ομάδα του Τεν Χαγκ αποτυγχάνει παταγωδώς να εμποδίσει τη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών από τους «εχθρούς» της, αφού η αμυντική λειτουργία πολλές φορές πάει... περίπατο. 

Αυτό ερμηνεύεται σε xGoals 59,97 για τους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αν και το παθητικό έχει φτάσει στα 48 τέρματα. 

Χειρότερες επιδόσεις στα xGoals αντιπάλων, δηλαδή στις μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκουν εκείνοι για γκολ, άσχετα αν τελικά το καταφέρνουν ή όχι, είναι οι Λούτον (69,48) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (62,44). 

Δηλαδή, πάλι... επιδόσεις ομάδων προς υποβιβασμό! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης