Μόνος του και.. όλοι τους: Ο Μπρούνο το ήθελε πολύ, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κερδίσει την Μπόρνμουθ! (vids)

Μία κακή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μία φοβερά ανταγωνιστική και επικίνδυνη Μπόρνμουθ και ένας… συγκινητικός Μπρούνο Φερνάντες. Ήταν παντού, έπαιξε άμυνα, σκόραρε δύο φορές, διόρθωσε ό,τι μπορούσε και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κερδίσουν για δεύτερη φορά τους «κόκκινους διαβόλους». «Χορταστικό» 2-2 ανάμεσά τους στο «Βιτάλιτι», στο -10 από την πεντάδα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ!



Μόνος του και.. όλοι τους: Ο Μπρούνο το ήθελε πολύ, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κερδίσει την Μπόρνμουθ! (vids)

Μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις πραγματοποίησε για 60 λεπτά απέναντι στην Μπόρνμουθ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να παρουσιάζουν τεράστια κενά στην ανασταλτική τους λειτουργία, αλλά να έχουν τον Μπρούνο Φερνάντες και να μένουν στο 2-2!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ξεκίνησαν άσχημα στο «Βιτάλιτι» οι φιλοξενούμενοι, δέχονταν με χαρακτηριστική ευκολία φάσεις από την Μπόρνμουθ και στο 16ο λεπτό, ο Σολάνκε «έγραψε» ιστορία. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Καμβουαλά να απομακρύνει, μετά τον είδε να γλιστράει, εκτέλεσε τον Αντρέ Ονάνα και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του, που βρίσκει δίχτυα 17+ φορές στην ίδια σεζόν.

Ο Κέρκεζ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 18’,  ο Σινιστέρα το ίδιο στο 21’, αλλά 10 λεπτά αργότερα, ήρθε η ισοφάριση. Κόντρα στη ροή του ματς, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν γκολ, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει το 1-1 από κοντά.

Έμοιαζε να προσπαθεί… μόνος του ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ, εξακολουθούσαν να μοιάζουν τεράστιες. Και ήρθε ο Κλάιφερτ, πέντε λεπτά αργότερα, να διαμορφώσει το σκορ του πρώτου μέρους, με ωραίο σουτ, στην κλειστή γωνία του Ονάνα.

Βρισκόμαστε στο 36’ και αναρωτιέστε τι άλλο μπορεί να συνέβη μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους; Απλή η απάντηση… Δύο δοκάρια! Ένα με τον Κέρκεζ στο 40’ και ένα ακόμη από τρομερό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες, στις καθυστερήσεις.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Έρικ Τεν Χαγκ αποφάσισε να προβεί σε αλλαγή. Έβγαλε τον Γκαρνάτσο που ήταν εκτός τόπου και χρόνου, πέρασε στην θέση του τον Ντιαλό, που είχε «πληγώσει» τη Λίβερπουλ. Δεν άλλαξαν πολλά όμως. Η Μπόρνμουθ εξακολουθούσε να είναι ανώτερη, αλλά το ποδόσφαιρο είναι… στιγμές.

Μία τέτοια έδωσε στη Γιουνάιτεντ την ευκαιρία να ισοφαρίσει, με ένα σουτ του Μέινου να κοντράρει, να βρίσκει στο χέρι του Σμιθ και τον Μπρούνο Φερνάντες να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι. Κέρδισε άνετα τον Νέτο στο 66ο λεπτό και το 2-2 είναι γεγονός.

Οδεύαμε σε ένα φινάλε… θρίλερ, αλλά φάσεις δεν είδαμε. Η Μπόρνμουθ άντεξε, η Γιουνάιτεντ πίεσε δίχως ευκαιρίες, το πέναλτι που ζήτησε ο Κρίστι ήταν εκτός περιοχής, και απέχει πλέον 10 βαθμούς από την πρώτη πεντάδα, ούσα σε ισοβαθμία με τη Νιούκαστλ, των 50 πόντων!

Δημήτρης Μανάκος