Η Λέστερ ΕΧΑΣΕ ξανά: Την κέρδισε και η Πλίμουθ, μπορούν να την προσπεράσουν Ίπσουιτς και Λιντς! (vid)

Ο ορισμός της «αυτοκτονίας». Ο ορισμός της κατάρρευσης. Η Λέστερ το έκανε ξανά. Έχασε και πάλι, εκτός έδρας, τώρα απέναντι στην Πλίμουθ με 1-0, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Μίλγουολ. Ήταν κακή, αγχωμένη, ήξερε πως δεν έχει κερδίσει σε αυτό το γήπεδο από το 1995! Αν η Ίπσουιτς και η Λιντς κερδίσουν λοιπόν στην 43η αγωνιστική της Championship, την προσπερνούν. Ακόμη και με παιχνίδι περισσότερο.



Η Λέστερ ΕΧΑΣΕ ξανά: Την κέρδισε και η Πλίμουθ, μπορούν να την προσπεράσουν Ίπσουιτς και Λιντς! (vid)

Κοιτά κανείς τι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στην Championship και δεν μπορεί να το πιστέψει. Και όμως, είναι αλήθεια.

Η Λέστερ που πριν από δύο μήνες, ανέβαινε… αέρα στην Premier League, πλέον μπορεί να αισθάνεται απαισιόδοξη ακόμη και για το να προβιβαστεί απευθείας στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αν η «αυτοκτονία» είχε πρόσωπο, θα ήταν η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα.

Δεν μπορεί να συμβαίνει, αλλά είναι αλήθεια. Τρίτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, τώρα από την Πλίμουθ, εκτός έδρας, με τις «αλεπούδες» να ηττώνται, όπως και από τη Μίλγουολ, με 1-0. Σε ένα... κακό γήπεδο για αυτές, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν έχουν κερδίσει εκεί από το 1995, με απολογισμό έξι ηττών και πέντε ισοπαλιών!

Δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους, κατέγραψαν τρεις εντός εστίας τελικές προσπάθειες σε ολόκληρο το 90άλεπτο, και έχασαν από μία ομάδα που αμύνθηκε μαζικά. Τους άφησε την μπάλα, μαζεύτηκε στην περιοχή της, ανταμείφθηκε για τη λογική της και ανέβηκε στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Τι σημαίνει τώρα αυτό για την Championship; Πως αν η Ίπσουιτς και η Λιντς κερδίσουν, τότε θα προσπεράσουν αμφότερες τη Λέστερ, έστω και με ματς περισσότερο. Η πρώτη θα είναι στους τρεις, η δεύτερη στους… δύο. Υποσημείωση, για να το έχετε στο μυαλό σας.

Στην προηγούμενη στροφή του πρωταθλήματος, στην 43η, δεν κέρδισε καμία εκ των τριών. Για να δούμε…

Δημήτρης Μανάκος