Άντεξε για 83', αλλά εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για τη Γουέστ Χαμ (vid)

Η αλήθεια είναι πως αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θα ήταν απορίας άξιο να μην πάρει αυτό το ματς η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε 2-0 στη Γερμανία στον πρώτο προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας δεχθεί και τα δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Μόγιες που δεν άξιζε κάτι από αυτό το παιχνίδι και σβήνουν οι ελπίδες για πιο μακρά πορεία στη διοργάνωση.   



Άντεξε για 83', αλλά εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για τη Γουέστ Χαμ (vid)

Ο Φλόριαν Βιρτζ και η αποφασισμένη Μπάγερ Λεβερκούζεν έβαλαν πολύ δύσκολα στη Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Μόγιες κλήθηκε να διαχειριστεί τα κύματα των επιθέσεων των πρωτοπόρων της Bundesliga. Είναι ενδεικτικό πως λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι «ασπιρίνες» είχαν ήδη 14 τελικές και η Γουέστ Χαμ είχε κάνει μόλις 1 τελική κι αυτή στο στόχο, σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Μόνος του ο Βιρτζ είχε απειλήσει πέντε φορές την εστία των Λονδρέζων, οι οποίοι είχαν ξεκάθαρη αποστολή. Να γλιτώσουν και να διεκδικήσουν μετά τα πάντα στον εντός έδρας επαναληπτικό.

Τα «σφυριά» μετρούσαν λεπτά στο γήπεδο με στόχο να μη δεχθούν γκολ και να γίνουν μόλις η 6η ομάδα τη φετινή σεζόν που καταφέρνει να μην ηττηθεί από την εκπληκτική Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο. Οι Γερμανοί μέχρι το φινάλε έφτιαχναν απειλητικές καταστάσεις για τα καρέ του Φαμπιάνσκι (ξεπέρασαν τις 30 τελικές), αλλά η Γουέστ Χαμ έδειχνε ικανή για την... τεράστια «απόδραση». 

Αυτό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε και η Λεβερκούζεν πήρε τη δίκαιη νίκη με το σουτ του Χόφμαν στο 83' που πέρασε από πολλά κορμιά για το 1-0 και με την κεφαλιά του Μπόνιφεϊς στο 90' + 1' για το τελικό 2-0.  

 

Κώστας Ζάλιαρης