Το Λίβερπουλ – Παναθηναϊκός, ο διαιτητής που ακύρωσε το γκολ του Ρότσα και η «τραγωδία του Χέιζελ»!

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός προηγείται στο «Άνφιλντ». Γρήγορα όμως, ο Γιαν Κάιζερ που διευθύνει τη συνάντηση με τη Λίβερπουλ και ο βοηθός του, Μπλάκνκενσταϊν, αποφασίζουν να ακυρώσουν το γκολ για οφσάιντ. Οι «κόκκινοι» κερδίζουν στο τέλος της βραδιάς με 4-0 και η ελληνική ομάδα του Γκμοχ και των μεγάλων προκρίσεων μέχρι τότε, μένει εκτός τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Είναι μία «χαμένη ευκαιρία» και ενδεχομένως, μία ολόκληρη ιστορία θα ήταν διαφορετική. Διότι στον τελικό που προκρίθηκε η Λίβερπουλ και συνάντησε τη Γιουβέντους, έλαβε χώρα η «τραγωδία του Χέιζελ» και μία σειρά γεγονότων για τις αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη!



Το Λίβερπουλ – Παναθηναϊκός, ο διαιτητής που ακύρωσε το γκολ του Ρότσα και η «τραγωδία του Χέιζελ»!

Γυρνάμε τον χρόνο στις 10 Απριλίου του 1985. Είναι Μεγάλη Τετάρτη. Έχουμε ως φόντο το «Άνφιλντ». Ένα γήπεδο πολύ διαφορετικό από το σημερινό και από αυτό που οι νεότερες γενιές έχουν πλέον ως εικόνα.

Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, η Λίβερπουλ, ανώτερη όλων επί μία δεκαετία, υποδέχεται τον κάτοχο του νταμπλ στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα καθοδηγείται από τον Γιάτσεκ Γκμοχ και έχει μεταβεί στην Αγγλία για να διεκδικήσει τις πιθανότητες συμμετοχής της στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εκείνης της σεζόν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.bnsports.gr