Ο Μαγκουάιρ στη… Ρέξαμ; Η «βόμβα» δευτερολέπτων, ο αδερφός του και μία άνοδος 160 ετών!

Η Ρέξαμ το κάνει. Είναι πιο κοντά από ποτέ. Μία «ιστορική» back to back άνοδος πλησιάζει. Οι Ουαλοί «γράφουν» ιστορία και θέλουν απλώς έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να την «υπογράψουν», σε τρεις ημέρες από σήμερα. Και όλα αυτά, με τον Χάρι Μαγκουάιρ να συμπεριλαμβάνεται για μερικά λεπτά στα ρεπορτάζ τους και εν συνεχεία να εξηγείται, για ποιον λόγο παρακολούθησε την αναμέτρησή τους με την Κρόλεϊ!



Ο Μαγκουάιρ στη… Ρέξαμ; Η «βόμβα» δευτερολέπτων, ο αδερφός του και μία άνοδος 160 ετών!

Μία τεράστια νίκη απέναντι στην Κρόλεϊ πανηγύρισε η Ρέξαμ, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της League Two, η οποία έλαβε χώρα πριν από 24 ώρες και ήταν εμβόλιμη.

Αποτελούσε καθοριστικό παιχνίδι για τους Ουαλούς, έπρεπε να το κερδίσουν και να κάνουν το 2Χ2 εντός τριών ημερών και εκείνοι κρίθηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους. Ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα της συνάντησης, ο Μπαρνέτ άνοιξε το σκορ, ο Μάλιν σκόραρε δις και ο Κάνον συμπεριλήφθηκε στους σκόρερ, για ένα πολύτιμο 4-1 της ομάδας του Φιλ Πάρκινσον.

Για ποιον λόγο είναι πολύτιμο όμως αυτό το τρίποντο; Διότι η Ρέξαμ είναι πλέον στην 2η θέση, με διαφορά τριών βαθμών από τη Μάνσφιλντ και παιχνίδι περισσότερο, αλλά απέχει τέσσερις πόντους από την Μίλτον Κέινς Ντονς. Είναι λοιπόν επιβεβαιωμένο μαθηματικά το ότι η Ρέξαμ θα συμμετάσχει στα play – off, ενώ μπορεί να πανηγυρίσει και απευθείας άνοδο, σε περίπτωση που το ερχόμενο Σάββατο, πάνε όλα όπως η ίδια τα έχει σχεδιάσει.

Τι εννοούμε με αυτό; Αν η Ρέξαμ επικρατήσει της Φόρεστ Γκριν και η ΜΚ Ντονς με την Μπάροου, δεν καταφέρουν να κερδίσουν τη Μάνσφιλντ και την Τζίλιγγχαμ αντίστοιχα, την ίδια ημέρα, οι Ουαλοί θα ανέβουν και επίσημα στη League One, πανηγυρίζοντας δύο διαδοχικές ανόδους, για πρώτη φορά, στα 159 χρόνια της ιστορίας τους!

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα ακόμη… Για ποιον λόγο ο Χάρι Μαγκουάιρ βρέθηκε στο «Racecourse Ground» και παρακολούθησε τη νίκη της Ρέξαμ επί της Κρόλεϊ; Αρχικά, οι Άγγλοι αναρωτήθηκαν μήπως ο Ράιαν Ρέινολντς έχει σκοπό να ενεργοποιήσει μία απίθανη «βόμβα» στο «Νησί». Θα ήταν απίθανο και προφανώς… δεν ισχύει. Απλώς, αγωνιζόταν με τους φιλοξενούμενους ο αδερφός του και ο Άγγλος στόπερ πήγε να τον δει!

Δημήτρης Μανάκος