Η Πρέμιερ απορρίπτει το Luxury Tax και διατηρεί την ποινή αφαίρεσης βαθμών

Η τιμωρία που επηρεάζει τη βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ θα παραμείνει ως έχει για όσα κλαμπ έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς κερδοφορίας και βιωσιμότητας. Απορρίπτεται από την κορυφαία Λίγκα το σενάριο του luxury tax με την ιδιαίτερη επιβολή προστίμου που θα μοιράζεται.  



Η Πρέμιερ απορρίπτει το Luxury Tax και διατηρεί την ποινή αφαίρεσης βαθμών

Όπως το έπαθε – και μάλιστα δις – η Έβερτον φέτος. Όπως το έχει υποστεί η Νότιγχαμ Φόρεστ. Όπως πιθανότατα θα το δει να συμβαίνει η Λέστερ αν βρεθεί τη νέα σεζόν στην Πρέμιερ. Και όπως, ενδεχομένως, θα σημειωθεί στο μέλλον με τις Σίτι και Τσέλσι. Η αφαίρεση βαθμών δεν διαφοροποιείται, δεν αναιρείται και θα συνεχίσει ν’ αποτελεί την πιο σοβαρή τιμωρία που θα επιβάλλεται στα κλαμπ που θα παραβιάζουν τους κανονισμούς κερδοφορίας και βιωσιμότητας.

Όπως αναφέρει το SkySports, η Πρέμιερ Λιγκ απέρριψε το ενδεχόμενο της υιοθέτησης του luxury tax που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα δημοσιεύματα. Αυτό θα είχε να κάνει με τις ομάδες που θ’ αποδειχθεί ότι έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα από τα επιτρεπόμενα και έχουν παρουσιάσει μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που ορίζουν οι κανονισμοί.

Το luxury taxf θα όριζε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο για τις παραβάσεις. Και θα μπορούσε να μοιράζεται είτε στα υπόλοιπα κλαμπ που προσαρμόζονται απόλυτα στους κανονισμούς, είτε θα προσφερόταν σε ομάδες της EFL που θα έχουν βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο χρεωκοπίας ή σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες!

Το παραπάνω, λοιπόν, δεν θα το δούμε να εφαρμόζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών θα συνεχίσει να κάνει την εμφάνισή της…

Κώστας Ζάλιαρης