Αν δεν θες να… ανέβεις, πάρε παράδειγμα από Λέστερ και Λιντς: Ο ορισμός της «αυτοκτονίας»! (vids)

Τι πρωτάθλημα είναι αυτό; Αδιανόητο. Τρεις ομάδες διεκδικούν την άνοδο, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη αν… θέλουν να παίξουν στην Premier League. Ξανά ήττα για τη Λέστερ, κακή εμφάνιση και «λευκή» ισοπαλία για τη Λιντς, μεγάλη ευκαιρία για την Ίπσουιτς να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Απλώς, για να το κάνει, πρέπει να καταφέρει κάτι που δεν έχει λάβει χώρα κόντρα στη Γουότφορντ, από το 2004!



Αν δεν θες να… ανέβεις, πάρε παράδειγμα από Λέστερ και Λιντς: Ο ορισμός της «αυτοκτονίας»! (vids)

Δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς με βάση τη λογική, όσα συμβαίνουν στις τελευταίες αγωνιστικές της Championship. Αυτό είναι δεδομένο. Αρκεί μία ματιά και μόνο, στα πρόσφατα αποτελέσματα των τριών ομάδων που διεκδικούν την απευθείας άνοδο, στις ανακατατάξεις στη βαθμολογία, στις ήττες που μετρούν, στις ψυχολογικές διακυμάνσεις του κόσμου που τις υποστηρίζει.

Αναφερόμαστε στη Λέστερ, τη Λιντς και την Ίπσουιτς. Τρεις ομάδες που ουδείς μπορεί να προβλέψει, με βασικότερη όλων τις «αλεπούδες». Ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και με τεράστια διαφορά από τους διώκτες τους και τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι στην πρώτη θέση, με ματς λιγότερο από την Ίπσουιτς, αλλά μόλις έναν βαθμό περισσότερο. Την ίδια ώρα, τα «παγώνια» είναι στους 87 βαθμούς, με ματς περισσότερο από το σύνολο του Έντσο Μαρέσκα.

Στην 42η στροφή της Championship, η Λέστερ έπαιζε εκτός έδρας με τη Μίλγουολ, η οποία δεν είχε κερδίσει εδώ και έναν μήνα, μετρώντας τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Και όμως, οι φιλοξενούμενοι «κατάφεραν» να χάσουν, με ένα τρομερό γκολ του Λόνγκμαν που διαμόρφωσε το 1-0.

Την ίδια ώρα, η Λιντς υποδεχόταν τη Σάντερλαντ στο «Έλαντ Ρόουντ» και είχε την ευκαιρία να ανέβει ξανά στην 1η θέση. Τι έκανε; Ό,τι μπορούσε για να μην συμβεί, «κολλώντας» στο 0-0. Κυκλοφόρησε την μπάλα στο 70%, κατέγραψε μόλις μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, εκτέλεσε 13 κόρνερ και δεν σκόραρε!

Τέλος, για να ολοκληρώσουμε με τις «αυτοκτονίες» της πρώτης εξάδας, είχαμε και αυτή της Νόριτς. Επικρατούσε με 2-0 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ εκτός έδρας και «κατάφερε» να ισοφαριστεί σε 2-2 στο τελευταίο 20άλεπτο. Δεν έπαιξε ξανά λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Γιαννούλης, έμεινε πάντως στο +5 από την 7η θέση, έστω και με ματς περισσότερο από την Κόβεντρι.

Πλέον, το «μαχαίρι» είναι στα χέρια της Ίπσουιτς. Μπορεί να βρεθεί αυτή στην κορυφή της βαθμολογίας. Βασική προϋπόθεση; Να κερδίσει για 6η συνεχόμενη φορά στο «σπίτι» της και για δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας τη Γουότφορντ, για πρώτη φορά μετά το 2004!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 42ης αγωνιστικής της Championship:

Μίλγουολ – Λέστερ 1-0

Πλίμουθ – ΚΠΡ 1-1

Πρέστον – Χάντερσφιλντ 4-1

Σαουθάμπτον – Κόβεντρι 2-1

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Νόριτς 2-2

Λιντς – Σάντερλαντ 0-0

 

Δημήτρης Μανάκος