Τα τρομερά βίντεο του Γιόβετιτς που... αναβίωσαν στην Ελλάδα! (vids)

Ήρθε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, τον γνώριζε, τον κατέστησε απαραίτητο, τον ξεχώρισε. Θέλει ένας προπονητής να ηρεμήσει το παιχνίδι; Βάζει τον Στέφαν Γιόβετιτς. Θέλει να κρατήσει την μπάλα η ομάδα του με ασφάλεια; Βάζει τον Στέφαν Γιόβετιτς. Θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές της να σκοράρει; Βάζει τον Στέφαν Γιόβετιτς. Όλοι πλέον στην Ελλάδα θα ήθελαν να συνεχίσει στους «ερυθρολεύκους». Ο ίδιος παίκτης που δύο μήνες πριν ήταν… αδιάφορος!



Τα τρομερά βίντεο του Γιόβετιτς που... αναβίωσαν στην Ελλάδα! (vids)

Είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του Ολυμπιακού από την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον Φεβρουάριο. Ο Στέφαν Γιόβετιτς δεν αγωνίζεται πολύ, αλλά όσα κάνει στα λεπτά που παίρνει, ήταν αρκετά για το Twitter, ώστε να... συγκρίνει κορυφαίες στιγμές του, με κάποιες φετινές στην Ελλάδα!

Η άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, αδιαμφισβήτητα έχει αλλάξει άρδην την εικόνα και τη φιλοσοφία των «ερυθρόλευκων».

Έχει βάλει ξανά την ομάδα σε ένα… κανονικό μονοπάτι, με το μεγαλύτερο επίτευγμα έως τώρα να είναι η πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Europa Conference League.

Για να διαφοροποιηθεί η εικόνα του συνόλου, αυτό σημαίνει πως έχει αλλάξει και η ατομική. Ένας εκ των ποδοσφαιριστών που έχει «αναγεννήσει» ο Ισπανός τεχνικός, είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς.

Από την έλευση του Μεντιλίμπαρ τον Φεβρουάριο, ο Γιόβετιτς, που ήρθε στους Πειραιώτες τον Σεπτέμβριο από την Χέρτα, έχει αγωνιστεί συνολικά 368 λεπτά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Επί Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Κάρλος Καρβαλιάλ, μετρούσε συνολικά 543 λεπτά με σχεδόν διπλάσια ματς στα πόδια του.

Αυτό σημαίνει ότι υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ παίζει κατά μέσο όρο 30 λεπτά ανά ματς, όταν με Μαρτίνεθ αγωνιζόταν για 33 λεπτά και επί Καρβαλιάλ για 33 λεπτά.

Παρότι δεν έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα, εξαιρώντας την εξόρμηση στη Λαμία, η αγωνιστική απόδοση του Μαυροβούνιου έχει ανοδική πορεία. Το παιχνίδι του είναι πλέον πολύ πιο επιδραστικό και ο ίδιος αισθάνεται καλά, σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες που έμοιαζε με… ξένο σώμα στους «ερυθρόλευκους».

 

 

Το γκολ του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη ρεβάνς του Europa Conference League, ήταν καθοριστικό και έδωσε σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό, προτού γίνει το τελικό 6-1.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (31/03), προ 10 ημερών, μπορεί να πέρασε στο ματς στο 79΄ και να αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά έκανε την παρουσία του αισθητή στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

 

 

Είχε δύο πολύ καλές στιγμές, όταν επιχείρησε να νικήσει από μακριά τον εξαιρετικό Αθανασιάδη, με τα σουτ του να περνούν ελάχιστα άουτ.

Λίγο απείχε από το γίνει ο «ήρωας» τη βραδιάς, ενώ με την είσοδό του στο παιχνίδι κατέστησε αμέσως πιο απειλητικό τον Ολυμπιακό.

 

 

Φυσικά, στην Ευρώπη τον γνωρίζουν. Άλλωστε, μιλάμε για έναν πολύπειρο ποδοσφαιριστή. Έχει ένα «πλούσιο» βιογραφικό, με δεκάδες παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο. Και γι’ αυτό, η βελτίωσή του μετά τον ερχομό του Μεντιλίμπαρ δεν έχει περάσει απαρατήρητη στους ξένους που τον παρακολουθούν.

Μόλις λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ, μερικοί χρήστες του Twitter θυμήθηκαν δύο από τα κορυφαία του γκολ με τη φανέλα των Χέρτα και Μονακό, όπου είχε αγωνιστεί στο παρελθόν. Γκολ που φανερώνουν την αδιαμφισβήτητη αξία του 34χρονου πλέον επιθετικού.

Μπορεί ο Γιόβετιτς να μην έχει κερδίσει θέση βασικού στον Ολυμπιακό, αλλά επί Μεντιλίμπαρ μοιάζει ικανός να κάνει το κάτι παραπάνω, ακόμη και με λίγα λεπτά στα πόδια του.

Εξάλλου, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, ξέρει τον τρόπο!

Δημήτρης Μανάκος