Παλεύει να σωθεί στο γήπεδο, αλλά παλεύει και στην ψυχολογία η Έβερτον

Η νέα αφαίρεση δύο βαθμών καλεί άπαντες στην Έβερτον να τη διαχειριστούν και ψυχολογικά για το προσεχές διάστημα, κατά το οποίο έρχονται τα… ματς ζωής και θανάτου κόντρα στις Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπρέντφορντ και Λούτον.  



Παλεύει να σωθεί στο γήπεδο, αλλά παλεύει και στην ψυχολογία η Έβερτον

Οι οπαδοί των «ζαχαρωτών» θα αισθάνονται σαν να έχει βάλει σκοπό η Πρέμιερ Λιγκ να ρίξει το κλαμπ του λιμανιού στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Σον Ντάις και οι παίκτες του, το μοναδικό που μπορούν να κάνουν, είναι να μείνουν – όσο γίνεται – ανεπηρέαστοι και να συνεχίσουν στο γήπεδο να παίρνουν τ’ αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε μια πιθανή, ηρωική επιβίωση.

Το πράγμα δεν φαντάζει καθόλου καλό για την Έβερτον που αυτή τη στιγμή δείχνει αρκετά πιο αδύναμη από τις υπόλοιπες που διεκδικούν την παραμονή στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Μετά το ματς με την Τσέλσι, την επόμενη Δευτέρα (15/04), ο σύλλογος του Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Νότιγχαμ Φόρεστ (21/04) που δείχνει αρκετά μαχητική για να κρατηθεί στην Πρέμιερ.

Έπειτα υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» (24/04) και απανωτά τα παιχνίδια με Μπρέντφορντ (εντός, 27/04) και Λούτον (εκτός, 03/05).

Θέλετε να υπολογίσουμε και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όσο κι αν οι πιθανότητες επιβίωσης είναι εις βάρος της; Ας τη βάλουμε κι αυτή διότι υπάρχει και στο πρόγραμμα της Έβερτον για τις 11/05.

Κι αν ο τίτλος κριθεί στο νήμα, τα «ζαχαρωτά» θα παίξουν με την Άρσεναλ στο Λονδίνο την τελευταία αγωνιστική στις 19 του Μάη. Φανταστείτε να θέλουν βαθμούς μέχρι τότε και να ψάχνουν και οι «κανονιέρηδες» νίκη τίτλου.

Ο απόλυτος χαμός!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης