Μπήκε στο μυαλό μας η Γιουνάιτεντ: Το αριστούργημα του Μέινου θύμισε… Μακέντα (vid)

Υποδοχή μπάλας, περιστροφή, φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, η μπάλα στα δίχτυα, ακριβώς στην ίδια πλευρά της εστίας. Ο Κόμπι Μέινου θύμισε σε όλους μας ένα γκολ που είδε η Πρέμιερ Λιγκ πριν από 15 χρόνια, στο ίδιο γήπεδο, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Θα χάρηκε και ο Φεντερίκο Μακέντα που είδε τον μικρό να… του κλέβει λίγη δόξα!  



Μπήκε στο μυαλό μας η Γιουνάιτεντ: Το αριστούργημα του Μέινου θύμισε… Μακέντα (vid)

Ο Μέινου, φέτος ζει απανωτές καταστάσεις που ίσως και να μη φανταζόταν ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί τόσο σύντομα στην καριέρα του. Φανερώνει στο χορτάρι την τρομερή ποδοσφαιρική του ωριμότητα, κάνει τον Τεν Χαγκ να τον εμπιστεύεται και πρόσφατα έκανε και τον Σάουθγκεϊτ να τον καλέσει στο τμήμα ανδρών της Αγγλίας.

Στο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ», το μεσημέρι της Κυριακής, προσωρινά έβαλε μπροστά τη Γιουνάιτεντ πριν από την ισοφάριση του Σαλάχ για το τελικό 2-2. Ο τρόπος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα θύμισε σε όλους μας ένα γκολ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο «Ολντ Τράφορντ».

Στις 5 του Απρίλη του 2009 ο Φεντερίκο Μακέντα με υπέροχο κοντρόλ και δεξί τελείωμα στις καθυστερήσεις είχε αποτελειώσει την Άστον Βίλα.

Στις 7 του Απρίλη του 2024 ο Μέινου έφτασε πολύ κοντά να χαρίσει μια τρομερή νίκη με ανατροπή στη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ, αλλά το αποτέλεσμα τού μετρίασε τη χαρά.

Όπως και να ‘χει, το γκολ, θα έχει να το λέει. Και είναι απορίας άξιο πώς έχει διατηρήσει την ψυχραιμία του στον πανηγυρισμό!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης