Ήταν του χεριού της, δεν το «καθάρισε» και τα λάθη έριξαν τη Λίβερπουλ από την κορυφή! (vids)

Όταν έπρεπε και μπορούσε, η Λίβερπουλ δεν σκόραρε περισσότερο. Η Γιουνάιτεντ έκανε come-back από το πουθενά. Η ομάδα του Κλοπ μόνο τις δικές της στιγμές αδυναμίας μπορεί να κατηγορήσει για το πάθημα. Το 6ο γκολ του Σαλάχ στο «Ολντ Τράφορντ» μείωσε στο ελάχιστο τη... ζημιά με το τελικό 2-2, αλλά η κορυφή έστω και στην ισοβαθμία χάθηκε, με την Άρσεναλ ν' ανεβαίνει πρώτη λόγω της υπεροχής στη διαφορά τερμάτων. 



Ήταν του χεριού της, δεν το «καθάρισε» και τα λάθη έριξαν τη Λίβερπουλ από την κορυφή! (vids)

Το 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ στην ανάπαυλα ήταν τέτοιο σκορ που δεν έλεγε την αλήθεια. Ήταν από εκείνες τις φορές που οι αριθμοί δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα. Η ομάδα του Κλοπ θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» τη Γιουνάιτεντ από νωρίς με τον τρόπο που εξελισσόταν το παιχνίδι.

Και μπορεί στα πρώτα δευτερόλεπτα οι «κόκκινοι διάβολοι» να έδειξαν τις διαθέσεις τους με τη μεταβίβαση του Μπρούνο στον κενό χώρο για τον Γκαρνάτσο και το γκολ που δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Αργεντινό, ωστόσο, δεν είχε καμία συνέχεια η ορμή που θέλησαν να δείξουν οι ποδοσφαιριστές του Τεν Χαγκ.

Αντιθέτως, εκείνοι της Λίβερπουλ ήξεραν ότι έπρεπε να ποντάρουν στις κόντρα επιθέσεις που κατάφερναν να βγάλουν, τη δύναμη των Μπράντλεϊ και Ρόμπερτσον από τις πτέρυγες, αλλά και τα όσα μπορούσαν να κάνουν οι Σαλάχ, Νούνιεζ και Ντίας στην επίθεση.

Ο Ονάνα στο 2ο λεπτό απέκρουσε με υπέροχο τρόπο με το αριστερό χέρι ένα τελείωμα του Σόμποσλαϊ με τον «Φαραώ» να τον έχει βγάλει σε θέση βολής. Ο Μαγυάρος ως συνήθως ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες των «κόκκινων», αστόχησε από τρομερά πλεονεκτική θέση στο 19', αλλά τελικά ήρθε το γκολ για τη Λίβερπουλ στο 23'. Από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον και πρώτη κεφαλιά του Νούνιεζ, ο αμαρκάριστος Ντίας από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.

 

 

Οι τελικές των φιλοξενούμενων στο Μάντσεστερ είχαν φτάσει στις 15 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Σαλάχ απώλεσε ορισμένες εξ αυτών, η Γιουνάιτεν δεν είχε καν τελική σε όλο αυτό το πρώτο μέρος και ο Κλοπ ήταν έξαλλος που οι παίκτες του δεν είχαν αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα.

Με την πρώτη τελική που θα πραγματοποιούσε η ομάδα του Μάντσεστερ θα έβρισκε από το πουθενά το γκολ της ισοφάρισης! Αν και η Λίβερπουλ πάλι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς, ένα λάθος του Κουάνσα στο χώρο του κέντρου και το γεγονός πως ο Κέλεχερ βρισκόταν εντελώς εκτός θέσης, επέτρεψαν στον Μπρούνο με λόμπα από μεγάλη απόσταση να γράψει το 1-1.

 

 

Το γκολ αυτό ξεσήκωσε το «Ολντ Τράφορντ», αλλά το σύνολο του Κλοπ ξαναβγήκε μπροστά με ταχύτητα για να διορθώσει την κατάσταση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν προβλήματα με τις επιστροφές τους στην ταχύτητα που έβαζε η Λίβερπουλ στις επιθέσεις της, ωστόσο, με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σωστή τελική πάσα ή ενέργεια. Ο Μέινου στο 67ο λεπτό με μαγικό γκολ θα έβαζε μπροστά τη Γιουνάιτεντ ανατρέποντας τα πάντα! Ξεκίνησε από τη μεσαία γραμμή, η μπάλα μεταφέρθηκε αριστερά, εκείνος πήρε θέση εντός περιοχής και μόλις έγινε ξανά αποδέκτης, γύρισε για να τη φέρει στο δεξί και με απίθανο φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 2-1!

 

 

Οι Έλιοτ και Χάκπο πέρασαν στο παιχνίδι για τους «κόκκινους» λίγο μετά τους Γκόμες και Τζόουνς, η Γιουνάιτεντ οργάνωσε καλύτερα τα μετόπισθεν για να υπερασπιστεί το προβάδισμα , αλλά η πολύ ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους Γκόμες, Σαλάχ και Έλιοτ από δεξιά, είχε αποτέλεσμα το πέναλτι που κέρδισε ο τελευταίος από τον Γουάν – Μπισάκα. Ο Αιγύπτιος ευστόχησε για το 2-2 στο 83' και έτρεξε να πάρει την μπάλα για να προλάβει και την ανατροπή. Η εμπειρία της Λίβερπουλ σε τέτοιες καταστάσεις την έκανε να προκαλέσει πανικό στο κλαπ του Μάντσεστερ, αλλά το ισόπαλο σκορ οριστικοποιήθηκε ως αποτέλεσμα του ντέρμπι. 

Κώστας Ζάλιαρης