Και τώρα… περιμένει τη Λίβερπουλ: Εκπληκτική η Άρσεναλ, πολύ εύκολο πέρασμα από το «Άμεξ»! (vids)

Πέμπτο σερί παιχνίδι που δεν δέχεται γκολ εκτός έδρας. Τέταρτο σερί, ανεξαρτήτως από το αν παίζει μακριά από το «Έμιρεϊτς» ή σε αυτό. Κυνική, ώριμη και εντυπωσιακά παραγωγική. Η Άρσεναλ απέδειξε με το 3-0, και στην Μπράιτον στο «Άμεξ», πως θα το πάει μέχρι τέλους για τον τίτλο. «Καθάρισαν» Σάκα και Χάβερτς, σκόραρε με... ποίημα ο Τσοσάρ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα και αναμένει το Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ!



Και τώρα… περιμένει τη Λίβερπουλ: Εκπληκτική η Άρσεναλ, πολύ εύκολο πέρασμα από το «Άμεξ»! (vids)

Αντιμετώπιζε την Μπράιτον εκτός έδρας. Όλοι γνωρίζουμε πόσους κινδύνους εμπεριέχει μία τέτοιου είδους αναμέτρηση.

Η Άρσεναλ όμως, μπήκε αποφασισμένη να κάνει αυτό που πρέπει στην 32η αγωνιστική της Premier League και να κερδίσει στο «Άμεξ». Γνώριζε πόσο σημαντικό είναι αυτό, ήθελε να πανηγυρίσει το τρίτο της διαδοχικό «διπλό» εκεί και να αναμένει από την κορυφή της βαθμολογίας, το αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ.

Μπήκε στο παιχνίδι γνωρίζοντας πως μπορεί να τα καταφέρει και απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία στο 2ο λεπτό. Το φάουλ του Έντεγκααρντ βρήκε τον Γκάμπριελ, αλλά αυτός αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ακολούθησε μία ακόμη σημαντική στιγμή στο 13ο λεπτό, με τον Σάκα να πλασάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση, ενώ ένα λεπτό μετά, η προσπάθεια του Ζεσούς σταμάτησε στον Βερτμπρούγκεν.

Η Μπράιτον, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, είχε περιοριστεί αποκλειστικά σε παθητικό ρόλο και στο 16’, στάθηκε ξανά τυχερή που ο Ζεσούς δεν μετουσίωσε σε γκολ την εκπληκτική πάσα του Κάι Χάβερτς.

Οι «κανονιέρηδες» έμοιαζαν πως θα σκοράρουν και τελικά, ανταμείφθηκαν για τη λογική τους στο 34’. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός τους κέρδισε πέναλτι από τον Λάμπτεϊ και ο Σάκα το μετουσίωσε σε γκολ. Το 14ο φετινό του, με τον Άγγλο νεαρό να «ισοφαρίζει» την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην Premier League.

Κάποια στιγμή η Μπράιτον θα έβγαζε αντίδραση και αυτό έμελλε να συμβεί στο 43’. Ο Ενσίσο έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, πήγε να «κρεμάσει» τον Ράγια και να θυμίσει στην Άρσεναλ την… Πόρτο. Ο Ισπανός όμως, αντέδρασε εξαιρετικά και το 1-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, ήταν γεγονός.

Είχαμε επτά λεπτά καθυστερήσεις, η Άρσεναλ φαινόταν ικανή να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε κακές επιλογές και… άγχος στην τελική προσπάθεια, Χάβερτς και Ζεσούς δεν εκτέλεσαν όταν μπορούσαν και οδηγηθήκαμε σε ένα δεύτερο ημίχρονο γεμάτο… ένταση.

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έμοιαζε απογοητευμένος. Καμία ομάδα άλλωστε φέτος, έχει καταφέρει να πατήσει 33 φορές περιοχή στο «Άμεξ»! Το έκανε και αυτό η Άρσεναλ, που στην επανάληψη ήταν υποχρεωμένη να προσέξει περαιτέρω και να ανέβει στους 71 βαθμούς.

Τα κατάφερε και μάλιστα, με εμφατικό τρόπο! Ήταν ανώτερη και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ζεσούς να έχει σημαντική στιγμή στο 48’ με το κεφάλι, ενώ το σουτ του Έντεγκααρντ στο 53’ αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ των «γλάρων».

Η απόλυτη δικαίωση ήρθε όμως στο 62’. Ο Μπουκάγιο Σάκα είχε μείνει στο έδαφος, αλλά η Άρσεναλ δεν σταμάτησε να παίζει. Έβγαλε φάση, ο Ζορζίνιο κινήθηκε πανέξυπνα και μπήκε στην περιοχή. Ο Χάβερτς βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε με μία επαφή το 2-0 και οι βάσεις είχαν μπει.

Ο Γερμανός έφτιαξε το 3-0, με τον Λεάντρο Τροσάρ να σκοράρει εντυπωσιακά, πάνω από τον Βερτμπρούγκεν στο 87'. Αυτό έμεινε μέχρι τέλους και οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν μία τεράστια και πανάξια νίκη στο «Άμεξ», που τους αφήνει μόνους πρώτους στη βαθμολογία της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος