Η γαλάζια «ορχήστρα» υπακούει στον Βέλγο μαέστρο της για να φτάσει στον τίτλο!

Όταν τα πράγματα φαίνονται περίεργα, η Σίτι έχει τον... μαέστρο που όλοι θα ήθελαν. Εκείνος, κουνώντας την μπαγκέτα του, δείχνει τον τρόπο για να γίνουν όλα πιο εύκολα. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε σκόραρε δις και μοίρασε μια ασίστ για το 4-2 επί της Πάλας στο Λονδίνο και την προσωρινή ισοβαθμία με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Δυο γκολ τις χωρίζουν στη διαφορά τερμάτων!  



Η γαλάζια «ορχήστρα» υπακούει στον Βέλγο μαέστρο της για να φτάσει στον τίτλο!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επανέφερε τους Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ στην 11άδα και άφησε στον πάγκο τον Φιλ Φόντεν παρά το χατ-τρικ που είχε πετύχει εκείνος στο ματς με την Άστον Βίλα το βράδυ της Τετάρτης. Και μπορεί η Σίτι να είχε σχεδόν σε όλο το ματς ποσοστά κατοχής μπάλας πάνω από το 70%, ωστόσο, η νίκη με τα τέσσερα τέρματα ήρθε έπειτα από πολύ κόπο, όσο κι αν αυτό δεν θα μπορούσε να το καταλάβει κάποιος που απλά θα έβλεπε μονάχα το σκορ της αναμέτρησης.

Μόλις στο 4ο λεπτό του ματς και με ελάχιστες μεταβιβάσεις η Πάλας είδε τον Ματετά να φεύγει στον κενό χώρο στην πλάτη της άμυνας των «πολιτών» και να πλασάρει για το 1-0. Ο Όλιβερ Γκλάσνερ το χάρηκε, αλλά θα έπρεπε να ξέρει πως όταν τα βάζεις με αυτή τη Σίτι, το γκολ τόσο νωρίς είναι σαν να μη σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ο Ντε Μπρόινε κατάφερε με υπέροχο δεξί σουτ στο 13' να ισοφαρίσει και να επιτρέψει στην ομάδα του Μάντσεστερ να μην αισθανθεί άγχος ούτε στο ελάχιστο. Ο Βέλγος θα γινόταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και θα έφτανε στα 100 τέρματα με τη φανέλα των τρεμπλούχων μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Θα έπρεπε, όμως, να μοχθήσει σε μεγάλο βαθμό, όπως το έκανε συνολικά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Αγιού είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ο Ρόδρι είχε στιγμές που έκανε τον κόσμο ν' απορεί για το κακό μεσημέρι στο οποίο βρέθηκε, αλλά κι εκείνος θα εξιλεωνόταν με ασίστ στο δεύτερο μέρος.

Το γκολ του Ρίκο Λιούις στο 47ο λεπτό όταν εκμεταλλεύτηκε κακή επαφής της μπάλας από αμυνόμενο στην περιοχή της Πάλας, ώστε να ευνοηθεί και να σκοράρει από θέση βολής, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Με το σκορ στο 2-1 από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, λύνονται πιο εύκολα τα πόδια των παικτών που κυριαρχούν και ψάχνουν τους τρόπους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Τα ποσοστά της κατοχής παρέμειναν πάνω από το 70% για τη Σίτι, οι «αετοί» σταδιακά άρχισαν να μην καταφέρνουν να προκαλέσουν κάποιον αντίκτυπο και ο Ντε Μπρόινε θα ολοκλήρωνε το σόου του με μια ασίστ και ένα δεύτερο γκολ. Στο 66' πήρε ωραία την έξυπνη μπαλιά του Γκρίλις από δεξιά για να ετοιμάσει στον Χάαλαντ το 3-1.

Στο 70' ο Βέλγος θα έπαιρνε το υπέροχο στρώσιμο του Ρόδρι για να γράψει το 4-1 με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση. Όλα πια είχαν ξεκαθαρίσει, συνεπώς και η Πάλας δεν είχε τίποτα περισσότερο να χάσει. Βγήκε ελάιστες φορές μπροστά, φάνηκε απειλητική και στο 86' ο Εντουάρντ πετάχτηκε πρώτος στο γύρισμα του Σλουπ και απλά μείωσε στο τελικό 4-2.

Κώστας Ζάλιαρης