Μία υπόκλιση από τον Καθόρλα στον Βενγκέρ: Η απίθανη παρατήρηση του Αλσατού στο Άρσεναλ – Χαλ! (vid)

Το θυμάστε το γκολ; Πιθανώς «ναι». Αυτό το εκπληκτικό φάουλ του Σάντι Καθόρλα απέναντι στη Χαλ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2014. Μία τρομερή έμπνευση του Ισπανού, ο οποίος είχε… πλάνο. Και αυτό, το είχε καταστρώσει ο Αρσέν Βενγκέρ!



Μία υπόκλιση από τον Καθόρλα στον Βενγκέρ: Η απίθανη παρατήρηση του Αλσατού στο Άρσεναλ – Χαλ! (vid)

Μιλάμε για ποδόσφαιρο, συζητάμε για τον Αρσέν Βενγκέρ. Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά και δεν επιδέχονται κάποια αμφισβήτηση.

Είναι πολλά τα επιχειρήματα που μπορεί να βρει κανείς για να στηρίξει αυτή την άποψη και ο Σάντι Καθόρλα θέλησε να τα κάνει περισσότερα. Πάμε μία δεκαετία πίσω. Τότε που η Άρσεναλ αντιμετώπιζε τη Χαλ στο Wembley, στον τελικό του FA Cup.

Ήταν ο 18ος τελικός στην ιστορία της, για το Κύπελλο Αγγλίας, την ώρα που η Χαλ βρισκόταν εκεί για πρώτη φορά, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα έπαιζε την επόμενη σεζόν στο Europa League. Το αουτσάιντερ προηγήθηκε από νωρίς με 2-0, αλλά οι «κανονιέρηδες» αντέδρασαν. Ο Λοράν Κοσιελνί είχε ισοφαρίσει, ο Άαρον Ράμσεϊ που αναδείχθηκε και πολυτιμότερος του τελικού διαμόρφωσε το 3-2 στην παράταση.

Το πιο σημαντικό όλων όμως, πέραν και της 11ης κατάκτησης του θεσμού από την Άρσεναλ, ήταν το γκολ του Σάντι Καθόρλα, με το οποίοι οι Λονδρέζοι μείωσαν σε 2-1. Ένα απίθανο φάουλ, αλησμόνητο μέχρι και σήμερα, το οποίο είχε τη λογική του. Αυτό είπε τουλάχιστον ο Ισπανός, ο οποίος επισήμανε πως το τέρμα επετεύχθη χάρη στον Αρσέν Βενγκέρ.

Και αυτό διότι ο Αλσατός, πριν την έναρξη της συνάντησης, είχε πει στους παίκτες του πως ο γκολκίπερ της Χαλ, δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση των στατικών φάσεων, κάνει ένα βήμα μπροστά. Συνεπώς, η αντίπαλη ομάδα θα τον αιφνιδίαζε είτε αν τον «έσκαβε», είτε αν έστελνε την μπάλα στην ίδια γωνία. Αυτό έκανε ο Σάντι Καθόρλα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της τελευταίας δεκαετίας στο Κύπελλο Αγγλίας!

Δημήτρης Μανάκος