Η κίνηση – ματ της ανατροπής για την Τσέλσι: «Αφού κάναμε το 3-3, είπα πάμε για το επόμενο»!

Την πίεση δεν την αισθάνεται. Παίρνει απλά τη βαθιά ανάσα και σκοράρει, όποιο κι αν είναι το χρονικό σημείο. Αυτό που έκανε, όμως, ο Κόουλ Πάλμερ μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90’ + 10’ , ήταν το… μισό γκολ ανατροπής για την Τσέλσι.  



Η κίνηση – ματ της ανατροπής για την Τσέλσι: «Αφού κάναμε το 3-3, είπα πάμε για το επόμενο»!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι η καλύτερη μεταγραφή των «μπλε» από το περασμένο καλοκαίρι. Το γράφουμε, το ξαναγράφουμε, το τονίζουμε και το ξέρει πολύ καλά και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προφανώς θα καμαρώνει για εκείνον και για όσα τον βλέπει να πετυχαίνει στην πρωτεύουσα, αλλά σίγουρα θα έχει στο μυαλό του κι ένα μικρό ζιζάνιο για το «what if», αν είχε τον Πάλμερ στη Σίτι και τον είχε δουλέψει περισσότερο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τσέλσι στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, η κίνηση που έκανε αμέσως μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90’ + 10’, ήταν, ίσως, η πιο καθοριστική για την επική ανατροπή.

Όπως ανέφερε λίγο αργότερα μιλώντας στα media, «μόλις σκόραρα, σκέφτηκα πως πάμε και για το επόμενο και ό,τι γίνει. Κι όταν το πετύχαμε... δεν ήξερα πώς να πανηγυρίσω, γι' αυτό έτρεχα όπου να 'ναι»!

Σε τέτοιο ντέρμπι, που γλιτώνει τον βαθμό στο φινάλε για την ομάδα του, δεν είχε διάθεση να πανηγυρίσει, αλλά να πάει να πάρει την μπάλα και να επιστρέψει αμέσως στη σέντρα. Τη μάζεψε κάποιος από δίπλα του, το ματς έκανε άμεση επανεκκίνηση και οι «μπλε» πρόλαβαν να φτάσουν στο απόλυτο come-back.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης