Τόσο τρελό ντέρμπι δεν ξανάγινε: H Τσέλσι έκανε ανατροπή με γκολ στο 100' και το 101' για το 4-3 κόντρα στη Γιουνάιτεντ! (vids)

Μαγικό! Ανεπανάληπτο! Τρελό! Δεν υπάρχουν λόγια να εξηγήσεις τι συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο Θεός του ποδοσφαίρου μάς χάρισε ξανά ένα αδιανόητο βράδυ, με την Τσέλσι να κάνει την ανατροπή στην ανατροπή, με τον Κόουλ Πάλερ να σκοράρει στο 90' + 10' και το 90' + 11' για το 4-3 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! 



Τόσο τρελό ντέρμπι δεν ξανάγινε: H Τσέλσι έκανε ανατροπή με γκολ στο 100' και το 101' για το 4-3 κόντρα στη Γιουνάιτεντ! (vids)

Ντέρμπι με τα όλα του! Και με τέτοιες άμυνες, ο ρυθμός και οι επιθέσεις εκατέρωθεν ήταν όλη η γλύκα αυτού του παιχνιδιού στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το γεγονός πως η Τσέλσι σκόραρε από τ' αποδυτήρια και στο 4ο λεπτό ο Γκάλαγκερ άνοιξε το σκορ με μονοκόματο τελείωμα μετά από την απομάκρυνση των «κόκκινων διαβόλων» σε γύρισμα του Γκουστό, αποτέλεσε το σημάδι για το... ροντέο.

Βέβαια, ο τρόπος που οι «μπλε» παρουσίασαν απόλυτα κυνικό πρόσωπο, εκμεταλλεύτηκαν τη νωθρή παρουσία των «κόκκινων διαβόλων» και πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων στο 19ο λεπτό, δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει τον κόσμο για ό,τι θ' ακολουθούσε. Αφού, λοιπόν, οι Λονδρέζοι έκαναν το 2-0 με τον Πάλμερ από την άσπρη βούλα έπειτα από την ανατροπή του Μούντρικ από τον Άντονι, η εικόνα του ματς άλλαξε ριζικά. Και γι' αυτό ευθύνεται η Γιουνάιτεντ.

Ξαφνικά εμφανίστηκε στο γήπεδο και μόνο... ευχαριστώ δεν είπε στην Τσέλσι για τις αδυναμίες που επέδειξε για να δεχθεί δυο τέρματα σε διάστημα πέντε λεπτών! Στο 34' ο Καϊσέδο έκανε τεράστια γκάφα με τον Γκαρνάτσο να φεύγει μόνος στην επίθεση και να μειώνει σε 2-1, ενώ, τα μετόπισθεν των γηπεδούχων στο 39' ξέχασαν εντελώς τον Μπρούνο που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά από σέντρα του Νταλότ έγραψε το 2-2.

Το ματς απέκτησε τρομερό ρυθμό, η μπάλα άρχισε να μεταφέρεται με απίστευτη συχνότητα από τη μια περιοχή στην άλλη, η Τσέλσι είχε δοκάρι με τον Γκάλαγκερ στo 44' και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν ακόμα και τους οπαδούς να χρειάζονται ανάσες! Θύμιζε αγώνα μπάσκετ με συνεχείς επιθέσεις κι όχι αναμέτρηση ποδοσφαίρου αυτό το ντέρμπι.

Οι Πέτροβιτς και Ονάνα είχαν πολλή δουλειά, καλούνταν συνεχώς να κάνουν επεμβάσεις, οι άμυνες δοκιμάζονταν και οι τελικές για τις δύο ομάδες είχαν φτάσει στο 17-18 στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα! Η Γιουνάιτεντ ήταν αρκετά πιο επικίνδυνη, έδειξε να έχει ανεβάσει ταχύτητα στο παιχνίδι της και στο 67ο λεπτό έφερε τούμπα όλο το ντέρμπι! Ο Άντονι από δεξιά γέμισε προς την περιοχή του Πέτροβιτς και ο Γκαρνάτσο πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ των Λονδρέζων για να τον νικήσει με κεφαλιά και να γράψει το 3-2!

Ο Ποτσετίνο πέρασε στο ματς τους Στέρλινγκ και Τσικουεμέκα, ανέκτησαν την κατοχή, αλλά βρήκαν και καλά κλειστούς τους χώρους στα μετόπισθεν των «κόκκινων διαβόλων». Ο Μάουντ επέστρεψε ως αντίπαλος στο πρώην «σπίτι» του και αποδοκιμάστηκε, η ομάδα του Τεν Χαγκ προσπάθησε να ελέγξει το ντέρμπι, αλλά το φινάλε θα ήταν τέτοιο που θα άφηνε άπαντες με το στόμα ανοιχτό και το «Στάμφορντ Μπριτζ» να βρίσκεται σε έκσταση!

Ο Μαντουέκε κέρδισε πέναλτι όταν ο Νταλότ γλίστρησε και τον έριξε, με τον Πάλμερ να ισοφαρίζει σε 3-3 στο 90' + 10' και... είχε κι άλλο! Ο Άγγλος έφτασε στο χατ-τρικ με την Τσέλσι να κυνηγά μέχρι τέλους ό,τι μπορούσε να πάρει ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα! Η ομάδα του Ποτσετίνο κέρδισε κόρνερ, αυτό εκτελέστηκε πανέξυπνα και γρήγορα στον Πάλμερ που βρισκόταν από πλάγια δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ, αυτό κόντραρε και νίκησε τον Ονάνα για το μαγικό 4-3 στο 90' + 11'! 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης