Έπαιξε μπάλα για ένα τέταρτο και έμεινε πρώτη η Λίβερπουλ: Κακή εμφάνιση, είχε όμως έναν εκπληκτικό… ΜακΆλιστερ! (vids)

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Premier League. Δεν υφίσταται αυτό. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος πως θα κερδίσεις, ανεξαρτήτως ποια ομάδα αντιμετωπίζεις. Η Λίβερπουλ έπαιζε σε… slow motion με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έμεινε στο 1-1 μέχρι το 75’, αλλά δεν «αυτοκτόνησε». Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ της έδωσε το τρίποντο που χρειαζόταν με απίθανο σουτ, ο Χάκπο διαμόρφωσε το 3-1 και οι «κόκκινοι», παρά την πολύ κακή τους εμφάνιση, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας!



Έπαιξε μπάλα για ένα τέταρτο και έμεινε πρώτη η Λίβερπουλ: Κακή εμφάνιση, είχε όμως έναν εκπληκτικό… ΜακΆλιστερ! (vids)

Ξεκινάει το παιχνίδι και η Λίβερπουλ γνωρίζει πως έχει να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας με διαφορά.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά και την πιο κακή αμυντική επίδοση της κατηγορίας. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χρειάζεται μόνο τη νίκη, από την στιγμή που η Άρσεναλ έχει κερδίσει τη Λούτον, και η Μάντσεστερ Σίτι την Άστον Βίλα.

Μπαίνει στο γήπεδο ως το απόλυτο φαβορί, αλλά στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, παίζει απλώς σε slow motion. Στέκεται τυχερή που δεν βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 1ο λεπτό, παίρνει το προβάδισμα στο 17’, μετά από ένα απίθανο λάθος του γκολκίπερ της Σέφιλντ.

Πήγε να γεμίσει ο Γκρμπιτς, πίεσε ο Νούνιες, βρήκε πάνω του η μπάλα και με τον τρόπο αυτόν, η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. Και αντί να ασκήσει περαιτέρω πίεση, να «χτίσει» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα και να «κλειδώσει» το τρίποντο, συνέχισε να είναι νωχελική.

Οδηγήθηκε με το 1-0 στα αποδυτήρια, βγήκε στην επανάληψη ξανά ως «υπνωτισμένη» και το «πλήρωσε» στον απόλυτο βαθμό. Ο ΜακΑτί «άδειασε» πανεύκολα τον Γκόμες στο 58’, έκανε την σέντρα, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μπράντλεϊ και η Σέφιλντ σημείωσε το 28ο γκολ της στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Το «σοκ» που βίωσε η Λίβερπουλ ήταν μεγάλο, αλλά λίγο έλειψε να αντιδράσει στο 64’. Ένα εξαιρετικό κόρνερ του Μπράντλεϊ έφτασε στον Φαν Ντάικ, αλλά ο Γκρμπιτς αποσόβησε ένα νέο, «κόκκινο» προβάδισμα.

Στο 70’ απείλησαν και πάλι οι γηπεδούχοι, με τον Αχμεντζότσιτς να προλαβαίνει τον Ντίας, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει από το 8ο κόρνερ της η Λίβερπουλ, αλλά ο Χόλγκεϊτ έδιωξε!

Εν τέλει, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 75’. Απίθανο σουτ του Αλέξις ΜακΆλιστερ και 2-1 για τους «κόκκινους», που έπαιξαν ποδόσφαιρο μόνο στο τελευταίο τέταρτο και αυτό αρκούσε! Σημαντική η νίκη, είχε και τρομερό δοκάρι ο Αργεντινός μέσος στο 85’, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 90' ο Κόντι Χάκπο από κοντά!

 

Δημήτρης Μανάκος