Πάρτι ο Φόντεν, τεσσάρα η Σίτι και τώρα η πίεση στη Λίβερπουλ

Η Σίτι με τον Φιλ Φόντεν να πετυχαίνει χατ-τρικ, επιβλήθηκε 4-1 της Άστον Βίλα στο Etihad και ξέσπασε μετά τη μετριότατη εικόνα στο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Η πίεση για την κορυφή μεταφέρεται τώρα στη Λίβερπουλ που κοντράρεται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Πέμπτης. Ορθάνοιχτη και η υπόθεση της 4ης θέσης, με την Τότεναμ να χαίρεται για το αποτέλεσμα των «χωριατών» στο Μάντσεστερ και να παραμονεύει στο -2 με ματς λιγότερο.  



Πάρτι ο Φόντεν, τεσσάρα η Σίτι και τώρα η πίεση στη Λίβερπουλ

Όχι ότι την ενδιέφερε απόλυτα τι έκανε η Άρσεναλ στο παιχνίδι με τη Λούτον ή σκεφτόταν τι πιθανότατα θα κάνει η Λίβερπουλ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά η Σίτι ήξερε πως αυτό το παιχνίδι ήταν must win. Όπως και όλα όσα έρχονται στο πρόγραμμα φυσικά.

Φρόντισε να κυριαρχήσει, να επιβληθεί με τον τρόπο της και ν' αποκτήσει το προβάδισμα στο 11ο λεπτό, όταν ο Ντοκού βρήκε ωραία τον Ρόδρι στην κίνηση για να γράψει ο Ισπανός το 1-0. Ήταν ένα γκολ που βάσει της εικόνας της αναμέτρησης έδειχνε να έρχεται από νωρίς, ωστόσο, η Βίλα διόλου πτοήθηκε. Και με το δυνατό της στοιχείο, την ταχύτητα στις επιθέσεις, κατάφερε στο 20' ν' απαντήσει. Με τρεις μεταβιβάσεις βρέθηκε στα καρέ του Ορτέγκα, ο Ντουράν έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ρότζερς και από πλάγια αριστερά πλάσαρε σωστά για το 1-1 των «χωριατών».

Ο Τζακ Γκρίλις έκανε καλό παιχνίδι έχοντας πάρει φανέλα βασικού από τον Πεπ και συγκέντρωνε μαρκαρίσματα πάνω του για ν' απελευθερωθούν κάπως οι συμπαίκτες του, αλλά η λύση για το νέο αβαντάζ ήρθε με στατική φάση. Στο 45' + 1' ο Φόντεν εκτέλεσε λίγο έξω από την περιοχή ένα φάουλ, το τείχος της Βίλα άνοιξε και δικαίως ο Όλσεν είχε παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο οι τρεμπλούχοι έφτασαν στο 2-1.

Το μοτίβο ήταν ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Ο Πεπ αγωνιούσε για τα γκολ που θα πρόσφεραν ασφάλεια στην ομάδα του, ο Όλσεν νίκησε τον Μπερνάρντο Σίλβα εξ επαφής και στο 56' ο Ορτέγκα θα σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ του Ντόουγκλας Λουίζ και κεφαλιά του Ντουράν από κόρνερ. Η Σίτι θα έβρισκε τελικά το τρίτο γκολ παρά το γεγονός πως οι «χωριάτες» είχαν όλα τα κορμιά τους πίσω από την μπάλα.

Ο Ρόδρι τράβηξε πάνω του μαρκαρίσματα, βρήκε τον Φόντεν στα όρια της περιοχής κι αυτός με μονοκόματο αριστερό σουτ έκανε το 3-1 πετυχαίνοντας και το 20ο του γκολ μέσα στη σεζόν. Και μετά απ' αυτό θα έφτανε και στο χατ-τρικ στη βραδιά για να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Στο 69' και με την άμυνα της Βίλα να μην απομακρύνει την μπάλα, δοκίμασε το μακρινό αριστερό σουτ γλιστρώντας στο έδαφος και έγραψε το τελικό 4-1 εν μέσω αποθέωσης.

Μετά τη νίκη της Άρσεναλ που επιβλήθηκε 2-0 της Λούτον και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή, η Σίτι ισοβαθμεί με τη Λίβερπουλ, στο -1 από την πρωτοπόρο της Λίγκας. Έτσι, η ομάδα του Κλοπ καλείται το βράδυ της Πέμπτης να βρει κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το αποτέλεσμα που θα την ευνοεί και που θα δώσει συνέχεια στην τρομερή κούρσα για τον φετινό τίτλο.

Κώστας Ζάλιαρης