Έκανε αυτό που πρέπει η Άρσεναλ και η απίστευτη «μάχη» της Premier League συνεχίζεται! (vids)

Θα το πάει μέχρι τέλους. Δεν σταματάει πουθενά. Ένατη νίκη της Άρσεναλ στο 2024, αήττητη στην Premier League, στην κορυφή της βαθμολογίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, με ένα ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ. Έκαναν ό,τι χρειαζόταν οι «κανονιέρηδες» απέναντι στη Λούτον, «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος, κέρδισαν με 2-0, έκαναν και… rotation. Στη «λευκή» ισοπαλία ολοκληρώθηκε το Μπρέντφορντ – Μπράιτον, με τους «γλάρους» να μένουν δίχως «διπλό», για 5ο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα!



Έκανε αυτό που πρέπει η Άρσεναλ και η απίστευτη «μάχη» της Premier League συνεχίζεται! (vids)

Μία εξαιρετική Άρσεναλ, αποφασισμένη να μην κάνει… ντέρμπι, όπως στον πρώτο γύρο, την αναμέτρηση με τη Λούτον, έκανε την εμφάνισή της στο «Έμιρεϊτς», με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0 με χαρακτηριστική ευκολία.

Δεν επηρεάστηκαν σε καμία περίπτωση από το εκτεταμένο rotation του Μικέλ Αρτέτα. Ξεκίνησε βασικός ο Έμιλ Σμιθ Ρόου, το ίδιο και ο Ρις Νέλσον, ήταν στον πάγκο ο Ντέκλαν Ράις, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Τίποτα όμως ήταν ικανό, ώστε να ανακόψει τη φόρα των Λονδρέζων, που στρίμωξαν απίστευτα την ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς στο πρώτο μέρος.

Κατέγραψαν 10 τελικές μέχρι το 41ο λεπτό, είδαν τέσσερις προσπάθειές τους να κοντράρουν σε 22 λεπτά, αλλά ο Μαρτίν Έντεγκααρντ στο 25’, έκανε το 1-0. Ο Σμιθ Ρόου έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ο Νορβηγός με τον Χάβερτς συνεργάστηκαν άψογα και το 7ο γκολ του στην Premier League ήταν γεγονός. Ένα περισσότερο έχει ο Γερμανός, στα 13 ο Μπουκάγιο Σάκα, που αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του.

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα συνέχισε να πιέζει, έφτασε κοντά στο 2-0 στο 34΄, ξανά με τον Έντεγκααρντ και στο 42’ με τον Πάρτεϊ, αλλά ο στόχος επετεύχθη στο 44’.

Ο Σμιθ Ρόου είχε ξανά συμμετοχή στη φάση. Προέβη σε ατομική προσπάθεια, έφτασε… μισό μέτρο μακριά από τον Καμίνσκι, πάσαρε στον Νέλσον και η μπάλα βρήκε στον Χασιόκα. Με αυτογκόλ λοιπόν, ήρθε το 2-0 για τους γηπεδούχους, που ανέβασαν τη διαφορά τερμάτων τους στο +8 από τη Λίβερπουλ και στο +13 από τη Σίτι (όταν αυτή βρισκόταν στο 0-0 με την Άστον Βίλα).

Ήταν δεδομένο πως ο Μικέλ Αρτέτα δεν θα άφηνε την ομάδα του να «χαλαρώσει». Και πράγματι, η Άρσεναλ μπήκε απολύτως συγκεντρωμένη και στο δεύτερο μέρος, με βασικό στόχο της να μην δεχθεί γκολ, να ελέγξει τον ρυθμό και να κάνει το παιχνίδι της.

Άφησε λίγο το πόδι από το γκάζι, η κορυφαία της στιγμή ήρθε στο 80’ με τον Τομιγιάσου και με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Μπρέντφορντ – Μπράιτον 0-0

Την ίδια ώρα πάντως με την Άρσεναλ, λάμβανε χώρα και η συνάντηση της Μπρέντφορντ με την Μπράιτον στο «Κομιούνιτι», με τους «γλάρους» να αναζητούν το πρώτο τους «διπλό» σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά από 1,5 μήνα.

Το εγχείρημά τους δεν ήταν απλό, αλλά το μόνο δεδομένο ήταν πως η ομάδα του Ντε Τζέρμπι φάνταζε πολύ πιο έτοιμη από τους γηπεδούχους. Ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, είχε μεγάλη στιγμή με τον Λαλάνα στο 42ο λεπτό, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ζήτησε πέναλτι, αλλά… δεν πήρε κάτι.

Η Μπρέντφορντ επιδόθηκε σε παθητικό ρόλο, είχε μόλις 36% κατοχή της μπάλας, ενώ δεν κατέγραψε ούτε ένα κόρνερ, την στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει τέσσερα.

Με την έναρξη της επανάληψης, το ματς συνεχίστηκε σε ανάλογο μοτίβο. Η Μπράιτον να προσπαθεί να γίνει απειλητική, η Μπρέντφορντ απλώς να αμύνεται. Είχε τις στιγμές της η ομάδα του Ντε Τζέρμπι, δεν τις εκμεταλλεύτηκε, δεν έχει σκοράρει στις τέσσερις από τις πέντε πιο πρόσφατες εξορμήσεις της. Έμεινε στην 9η θέση, με 43 βαθμούς σε 30 ματς, την προσπέρασε η Νιούκαστλ!

Δημήτρης Μανάκος