Ο Πεπ έχρισε φαβορί τη Λίβερπουλ, ο Έντεγκααρντ διαφωνεί: Η Άρσεναλ και το «δεν μας νοιάζουν οι άλλοι!»

Εννέα ματς έμειναν και ένας τίτλος, αυτός της Premier League, εξακολουθεί να διεκδικείται από τρεις ομάδες. Όλα είναι ανοιχτά και οι προβλέψεις συνεχίζονται. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχρισε πλέον φαβορί τη Λίβερπουλ. Υπάρχει όμως, και ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, με τον αρχηγό της Άρσεναλ να περιγράφει το mindset που διακρίνει τους «κανονιέρηδες»!



Ο Πεπ έχρισε φαβορί τη Λίβερπουλ, ο Έντεγκααρντ διαφωνεί: Η Άρσεναλ και το «δεν μας νοιάζουν οι άλλοι!»

Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες «κούρσες», με φόντο τον πρωταθλητή, σε ολόκληρη την ιστορία της Premier League.

Εκκρεμούν εννέα αναμετρήσεις μέχρι το φινάλε, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, η Άρσεναλ ακολουθεί, ούσα αήττητη στο 2024 και η Μάντσεστερ Σίτι απέχει τρεις πόντους από την πρώτη θέση.

Τα προγνωστικά «δίνουν» και «παίρνουν», ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την ισοπαλία των «πολιτών» με τους «κανονιέρηδες» στο «Έτιχαντ», ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν είναι πλέον το φαβορί. Έδωσε αυτόν τον τίτλο στη Λίβερπουλ, ενώ επισήμανε πως και η Άρσεναλ έχει ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό, μαθαίνοντας από τον τρόπο που απώλεσε πέρυσι τον τίτλο.

Έρχεται όμως ο Μαρτίν Έντεγκααρντ να δώσει την δική του οπτική στην όλη συζήτηση. Δεν αντιμετωπίζει ως φαβορί κάποια εκ των αντιπάλων της Άρσεναλ. Στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στα αποτελέσματα της ομάδας του και επισημαίνει πόσα πολλά έχει μάθει, από το φινάλε της προηγούμενης χρονιάς.

Δείχνει πίστη στο σύνολο, μοιάζει να θεωρεί πως η Άρσεναλ έχει την δυνατότητα να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Μαρτίν Έντεγκααρντ, αναφορικά με το φαβορί για τον τίτλο:

«Δεν ξέρω ποιος είναι για να είμαι ειλικρινής. Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε τόσο για τις άλλες ομάδες, κοιτάμε εμάς, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά μας παιχνίδια.

Αυτός είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Στρέφουμε την προσοχή μας σε εμάς, δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Μετά, θα δούμε τι θα γίνει. Προφανώς και ήρθαν ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα, αλλά νομίζω πως μάθαμε πολλά από πέρυσι. Πονέσαμε τότε και πιστεύουμε πως φέτος μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

Δημήτρης Μανάκος