Γουέστ Χαμ και Τότεναμ ήθελαν κάτι παραπάνω, αλλά...

Εκεί που ήξεραν ότι έπρεπε να πιέσουν για να πάρουν όλους τους βαθμούς, η έλλειψη σωματικών και πνευματικών δυνάμεων έδειχναν το stop. Κάπως έτσι οι Γουέστ Χαμ και Τότεναμ έμειναν στο μεταξύ τους 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με την ισοπαλία να μην τις ευνοεί, αλλά να μην είναι και... καταδικαστική. Στο -2 από την τετράδα τα «σπιρούνια», κίνδυνος για μια προνομιούχα ευρωπαϊκή θέση για τα «σφυριά».  



Γουέστ Χαμ και Τότεναμ ήθελαν κάτι παραπάνω, αλλά...

Ο τρόπος που η Τότεναμ προηγήθηκε στο ντέρμπι του Λονδίνου ήταν τόσο εύκολος, όσο δεν θα μπορούσε να το περιμένει και ο Άγγελος Ποστέκογλου για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ένα απλό γύρισμα του Βέρνερ από αριστερά βρήκε τον Μπρέναν Τζόνσον που έκανε το 1-0 για τα «σπιρούνια» και χάρισε ένα προβάδισμα τρομερά χρήσιμο σε τέτοια ματς που η κάθε λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Η έντονη βροχη έπαιζε το ρόλο της στον τρόπο που εξελισσόταν το ματς και με την άνεση που σκόραρε η Τότεναμ, έτσι ακριβώς και ισοφαρίστηκε. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπόουεν ο Ζούμα δεν είχε αντίπαλο όταν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η ομάδα του Ποστέκογλου έδειχνε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να κρατάει με άνεση την μπάλα, αλλά η Γουέστ Χαμ προκαλούσε κινδύνους στις επιθέσεις της.

Η λονδρέζικη μονομαχία ήταν αρκετά ανοιχτή, αλλά διατηρήθηκε σε ένα οριζόντιο επίπεδο δίχως ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα ενθουσιασμού. Τόσο, που στο 60ο λεπτό σε ένα τετ-α-τετ που θα μείνει στα χρονικά της Πρέμιερ, ο Αντόνιο έκανε το χειρότερο δυνατό τελείωμα και ο Βικάριο μπλόκαρε πανεύκολα! Βέβαια, η φάση θα ελεγχόταν αργότερα αν σημειωνόταν γκολ, αλλά δεν παύει ν' αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες στα χρονικά.

Μπεντακούρ και Μάντισον αποχώρησαν για την Τότεναμ στο 69' για να προσφέρουν φρεσκάδα οι Σαρ και Κουλουσέφσκι. Τα «σπιρούνια» ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και το έδειξε κυνηγώντας τη νίκη, αλλά τόσο μετά τη δική της υπερπροσπάθεια για τη νίκη κόντρα στη Λούτον το Σάββατο, όσο και το ροντέο της Γουέστ Χαμ με τη Νιούκαστλ την ίδια μέρα, επήλθε η κόπωση. Και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, αφού και το σουτ του Ουντόγκι στο 90' + 4' ήταν εύκολη λεία για τον Φαμπιάνσκι.  

Κώστας Ζάλιαρης