Η Πόρτσμουθ θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για την… Championship – Ισόπαλο το «ντέρμπι» της League One! (vids)

Εκπληκτικό ματς, ντέρμπι στον απόλυτο βαθμό, η Πόρτσμουθ αήττητη για 14 παιχνίδια, η Ντέρμπι να διατηρεί την διαφορά από την Μπόλτον και να θέλει απευθείας επιστροφή στην Championship. Στο 2-2 οι δύο πρώτες ομάδες της League One, που τα έδωσαν όλα. Πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμη η γηπεδούχος, ώστε να γυρίσει στην 2η κατηγορία!



Η Πόρτσμουθ θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για την… Championship – Ισόπαλο το «ντέρμπι» της League One! (vids)

Είχε μία τεράστια ευκαιρία η Πόρτσμουθ στην 42η αγωνιστική της League One. Θα μπορούσε να κερδίσει και να αφήσει την Ντέρμπι στους οκτώ βαθμούς πίσω της. Να «κλειδώσει» την επιστροφή της στην Championship και να πανηγυρίσει την 6η συνεχόμενη επικράτηση στο «σπίτι» της.

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Ντέρμπι βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Εκκίνηση την αγωνιστική με 81 πόντους, είναι βελτιωμένη, έχει ξεπεράσει την Μπόλτον το σύνολο του Πολ Γουόρν.

Ο μοναδικός τρόπος να συνέχιζε να διεκδικεί το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας ήταν να κερδίσει την Πόρτσμουθ. Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό δεν ήταν εφικτό. Το 2-2 παρά ταύτα την αφήνει ικανοποιημένη, καθώς διατηρεί την διαφορά από την Μπόλτον στους τέσσερις πόντους, έστω και με ματς περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Γουόρντ, δίχως να επηρεαστούν από την ισοφάριση του Καμαρά στο 27’.

Δεν έγιναν όμως, η πρώτη ομάδα που θα κέρδιζε την Πόρτσμουθ μετά από 13 αναμετρήσεις. Ισοφαρίστηκαν από τον Μοξόν στο 77ο λεπτό και συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που ίσως την φέρει μαζί με τη γηπεδούχο στην Championship, την ώρα που η ομάδα του Τζον Μουσίνο, θα χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή ακόμη!

Δημήτρης Μανάκος