Φόρεστ και Έβερτον έχουν σφυγμό και πάθος για επιβίωση!

Με τρομερό κρεσέντο σκοραρίσματος στο πρώτο ημίχρονο, η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε τεράστιας σημασίας νίκη με το τελικό 3-1 επί της Φούλαμ για να βρεθεί στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη! Η Έβερτον είχε την τύχη με το μέρος της απέναντι στη Νιούκαστλ και τολμώντας μέχρι το φινάλε, πήρε από το πουθενά βαθμό με το 1-1, συνεχίζοντας τη δική της αποστολή σωτηρίας.   



Φόρεστ και Έβερτον έχουν σφυγμό και πάθος για επιβίωση!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Φούλαμ 3-1

Το City Ground μπορεί να οδηγήσει στην επιβίωση! Αυτό έδειξε το βράδυ της Τρίτης στην αναμέτρηση με τη Φούλαμ, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να μην καταλαβαίνει γι' ακόμα μια φορά μέσα σε ελάχιστες μέρες, τι ακριβώς τη χτυπούσε! Μετά τα τρία γκολ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το Σάββατο, οι «cottagers», δέχθηκαν δυο μέσα σε ένα εικοσάλεπτο και ο κόουτς της ομάδας ήταν έξω φρενών!

Αρχικά στο 9ο λεπτό ο Χάντσον – Οντόι από αριστερά έκοψε κεντρικά στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0, για να έρθει ο Κρις Γουντ και με φοβερό σουτ στο 19ο λεπτό, γυρίζοντας το κορμί του αφού είχε γίνει αποδέκτης της μπάλας με πλάτη στην εστία, έγραψε το 2-0! Ο Μάρκο Σίλβα στη συμπλήρωση του ημιώρου έκανε τρεις (!) αλλαγές στη Φούλαμ, βγάζοντας τους Ιγουόμπι, Λούκιτς και Γουίλσον για να περάσουν οι Τραορέ, Κέιρνι και Γουίλιαν. Και αυτό πάλι μάταιο ήταν, αφού η Φόρεστ βρήκε και τρίτο γκολ και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της! Δράστης ξανά ο Γκιμπς – Γουάιτ που στο 45' + 2' τροφοδοτήθηκε σωστά στην περιοχή και τελείωσε άψογα τη φάση.

Οι Λονδρέζοι στο 50ο λεπτό φανέρωσαν σφυγμό και με κεφαλιά του Ανταραμπιόγιο μείωσαν σε 3-1. Φυσικά το γκολ αυτό θα προκάλεσε την ανησυχία του Νούνο Σάντο και των παικτών του, από τη στιγμή που δεν θέλει και πολύ ν' αλλάξουν τα δεδομένα και να πετύχει η Φούλαμ ό,τι και απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την οποία στο φινάλε ισοφάρισε σε 3-3. Οι Λονδρέζοι ανέβασαν ρυθμούς, ήταν δεδομένο πως θα εμφανίζονταν πιο βελτιωμένο από το πρώτο ημίχρονο και είχαν και την τύχη με το μέρος τους όταν ο Νίκο Γουίλιαμς σημάδεψε το δοκάρι αντί να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι για τη Φόρεστ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στα δοκάρια με τον Τετέ, αλλά η αποστολή τους ήταν πια μη εφικτή, με τη Φόρεστ να παίρνει όλους τους βαθμούς και να μην ανησυχεί καν από το νέο δοκάρι του Τραορέ στο φινάλε...

Νιούκαστλ – Έβερτον 1-1

Ο Έντι Χάου μετά τον τρόπο με τον οποίο ο Μπαρνς χάρισε στη Νιούκαστλ την επική νίκη επί της Γουέστ Χαμ το περασμένο Σάββατο, του έδωσε φανέλα βασικού. Κι εκείνος φρόντισε αμέσως να το ανταποδώσει, μοιράζοντας ασίστ! Όσο κι αν η Έβερτον έδειχνε να έχει ξεκινήσει σοβαρά και να μπορεί να προσεγγίσει σωστά και προσεκτικά την αναμέτρηση, οι «καρακάξες» βρήκαν τρόπο να τη «χτυπήσουν».

Ο Μπαρνς πέταξε την μπάλα στο χώρο πάνω από τον Ταρκόφσκι, ο Ίσακ έγινε αποδέκτης, ντρίμπλαρε και τον Μπράνθγουεϊτ στην περιοχή και έγραψε το 1-0. Αυτό το γκολ προκάλεσε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών του Σον Ντάις και τα πράγματα ίσως να γίνονταν ακόμα χειρότερα αν κάποιος τους έλεγε ότι η Φόρεστ είχε πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων από το 20' στο δικό της ματς απέναντι στη Φούλαμ! Η Έβερτον προσπάθησε να οχυρωθεί κάπως καλύτερα αμυντικά και να κλείσει τους διαδρόμους, αλλά και πάλι ο Πίκφορντ είχε δουλειά και στο 45' πραγματοποίησε σημαντική απόκρουση σε βολέ του Μέρφι.

Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος και ο Ταρκόφσκι γλίτωσε το αυτογκόλ στα πρώτα λεπτά με μια λάθος τοποθέτηση του κεφαλιού του. Λίγο αργότερα ο VAR θα ακύρωνε το 5ο φετινό γκολ του Νταν Μπερν, αφού ο Ίσακ προτού του κάνει την ασίστ ήταν εκτεθειμένος από την εκτέλεση του φάουλ. Ο Σουηδός έψαξε και το δεύτερο γκολ αλλά είδε μια προσπάθειά του ν' απομακρύνεται πάνω στη γραμμή και οι «καρακάξες» πίεζαν για να τελειώσουν το παιχνίδι και να μη γίνουν θεατές έκπληξης από το πουθενά.

Και τελικά αυτό έγινε, όταν με παρέμβαση του VAR και Onfield review, ο Ντάμετ τιμωρήθηκε για το κεφαλοκλείδωμα στον Γιάνγκ, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και από εκεί ο Κάλβερτ – Λιούιν έγραψε το 1-1 και χάρισε σπουδαίο και ανέλπιστο βαθμό στην Έβερτον! Βέβαια, ακόμα κι έτσι, το κλαμπ του λιμανιού παρέμεινε για 13 αναμετρήσεις πρωταθλήματος δίχως νίκη, για πρώτη φορά μετά τα τέλη του 1957!

Κώστας Ζάλιαρης