Τα αφεντικά της Λίβερπουλ παίρνουν και τον τεχνικό διευθυντή της Μπενφίκα!

Μετά τους Μάικλ Έντουαρντς και Ρίτσαρντς Χιουζ, η FSG προσλαμβάνει και τον τεχνικό διευθυντή της Μπενφίκα, Πέδρο Μάρκες! Ποιος ο ρόλος του και κατά πόσο θα εμπλέκεται στη Λίβερπουλ...



Τα αφεντικά της Λίβερπουλ παίρνουν και τον τεχνικό διευθυντή της Μπενφίκα!

Ο τεχνικός διευθυντής των «αετών» της Λισαβόνας αναμένεται να μετακινηθεί άμεσα στο Μέρσεϊσαϊντ, ως ακόμα ένα μέλος της νέας δομής που θα παρουσιάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα της Λίβερπουλ στη μετά - Κλοπ εποχή. 

Βέβαια, περισσότερες θα είναι οι αρμοδιότητές του στους κύκλους της Fenway Sports Group παρά στους «κόκκινους» του λιμανιού. Ωστόσο, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες θέλουν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία, τις δυνατότητές του και την τεχνογνωσία του για να προσελκύσουν ταλέντα. 

Ποιος είναι ο Πέδρο Μάρκες

Ο Μάρκες είναι γνωστός στους ανθρώπους της Λίβερπουλ από τις διαπραγματεύσεις του 2022 για τη μεταγραφή του Νούνιες, ενώ, είχε καλές σχέσεις και με τον πρώην αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Τζούλιαν Γουόρντ.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως αναλυτής της πρώτης ομάδας της Σίτι, όταν τότε ο Γουόρντ εργαζόταν ως σκάουτ στο κλαμπ! Έπειτα πήρε προαγωγή και εργάστηκε ως επικεφαλής αναλύσεων για το City Football Group, τον όμιλο δηλαδή στον οποίο ανήκουν οι «πολίτες». 

Πριν από τη Σίτι είχε εργαστεί για μια 6ετία στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο κομμάτι της ανάλυσης, των επιδόσεων και της ενίσχυσης του ρόστερ. Από το 2018 είχε επιστρέψει στην πατρίδα του και ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή ακαδημιών στην Μπενφίκα. 

Κώστας Ζάλιαρης