Το έκανε θρίλερ και η Λιντς, ξέσπασε με δυο γκολ στο φινάλε!

Η φετινή Τσάμπιονσιπ δεν είναι για καρδιακούς! Η Λιντς επέστρεψε στις νίκες και το έκανε σκοράροντας στο 88' και το 97' για το τελικό 3-1 επί της Χαλ! Το σύνολο του Φάρκε διατήρησε τη 2η θέση της βαθμολογίας και έβαλε ξανά τη Λέστερ από κάτω! Κι όλα αυτά, λίγη ώρα μετά τη φοβερή νίκη της πρωτοπόρου Ίπσουϊτς επίσης στο 97', αλλά και την ανατροπή των «αλεπούδων» κόντρα στη Νόριτς! Ένα πρωτάθλημα... κόλαση!  



Το έκανε θρίλερ και η Λιντς, ξέσπασε με δυο γκολ στο φινάλε!

Με τις Ίπσουϊτς (3-2 τη Σαουθάμπτον) και Λέστερ (3-1 τη Νόριτς) να έχουν πάρει όλους τους βαθμούς στα δικά τους παιχνίδια νωρίτερα μέσα στη μέρα, δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι διαφορετικό στη Λιντς, στη δική της αναμέτρηση με τη Χαλ στο «Έλαντ Ρόουντ». Και το γήπεδο θα ξεσπούσε σε πανηγυρισμούς νωρίς – νωρίς, αφού στο 9ο λεπτό ο Μπάιραμ έφτασε πρώτος στην μπάλα από το ριμπάουντ σε απόκρουση του Άλσοπ σε προσπάθεια του Σάμερβιλ για να γίνει το 1-0!

Τα «παγώνια» θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη άνεση αν ο Μπάμφορντ σε μια τρομερή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε κατάφερνε να σκοράρει, αλλά η Χαλ άρχισε από κάποιο σημείο και μετά να ... βγάζει νύχια. Και να τα δείχνει με τον καλύτερο τρόπο στην αντίπαλό της, αφού άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να γίνεται απειλητική. Η δικαίωση για την εικόνα που παρουσίαζαν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο 34ο λεπτό με τον Φάμπιο Καρβάλιο να φτάνει στο γέμισμα του Μόρτον από αριστερά και να γράφει το 1-0.

Ο Ντάνιελ Φάρκε στο ημίχρονο προφανώς θα είχε πολλά να πει και μάλιστα με αρκετή ένταση προς τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι όμως συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος να μην εφαρμόζουν το πρέσινγκ όπως θα έπρεπε και να μην μπορούν να επιβληθούν των «τίγρεων». Το σύνολο του Ροσένιορ προβλημάτιζε τη Λιντς από τη στιγμή που κρατούσε την μπάλα, αφού, η ομάδα του Φάρκε δεν είχε συνηθίζει να παίζει κόντρα σε αντιπάλους που θέλουν να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Η Χαλ δεν είχε νίκη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια πριν την επίσκεψη στο «Έλαντ Ρόουντ» και η Λιντς μέσα στο 2024 παρέμενε αήττητη. O Φάρκε στο 72ο λεπτό έβγαλε τον Μπάμφορντ που ήταν φανερά επηρεασμένος από τη μεγάλη χαμένη του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και στη θέση του πέρασε ο Τζόσεφ. Αυτός είχε δοκάρι στο 78ο λεπτό, αλλά τη λύση θα την έδινε ο φοβερός Σάμερβιλ! Κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 2-1 στο 88', με τη νίκη των «παγωνιών» να ολοκληρώνεται στο 90' + 7'. Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Μελιέ, η μπάλα τελικά απομακρύνθηκε και ο Τζέιμς από 45 μέτρα στην κενή εστία της Χαλ έγραψε το τελικό 3-1, ώστε να διατηρηθεί η ομάδα του στη 2η θέση της βαθμολογίας. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης