Και αν ο Τροσάρ έδινε την μπάλα… κάτω: Η ευκαιρία που ίσως κρίνει ένα πρωτάθλημα για την Άρσεναλ! (vid)

Γίνεται ένα πρωτάθλημα να κριθεί από μία… πάσα; Τώρα, πολλοί θα πουν «όχι». Αλλά για σκεφτείτε στο φινάλε της σεζόν, η διαφορά της Άρσεναλ με τον πρωταθλητή να είναι στους δύο βαθμούς. Ο Λεάντρο Τροσάρ δεν είδε ποτέ τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, οι «κανονιέρηδες» απώλεσαν μία τεράστια στιγμή στο «Έτιχαντ»!



 Και αν ο Τροσάρ έδινε την μπάλα… κάτω: Η ευκαιρία που ίσως κρίνει ένα πρωτάθλημα για την Άρσεναλ! (vid)

Βρισκόμαστε στο 85ο λεπτό. Η Άρσεναλ αμύνεται εξαιρετικά και αναμένει την στιγμή της. Ο Μικέλ Αρτέτα έχει βάλει στο «Έτιχαντ» τον Λεάντρο Τροσάρ και τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

Γνωρίζει πως στα λεπτά που απομένουν, αν οι «κανονιέρηδες» κλέψουν μία μπάλα και προβούν σε γρήγορη μετάβαση, θα έχουν την στιγμή τους. Το κάνει ο Τόμας Πάρτεϊ. Δίνει την μπάλα κάθετα στον Μαρτίν Έντεγκααρντ και αυτός βρίσκει τον Λεάντρο Τροσάρ.

Έχει χώρο, είναι μακριά του ο Ακάντζι και ο Μαρτινέλι έχει… φύγει από τα δεξιά δίχως αντίπαλο. Αν η μπάλα φτάσει σε αυτόν, το 1-0 των Λονδρέζων φαντάζει πιθανό. Ο Βέλγος όμως, δεν τον βλέπει και πηγαίνει μόνος του. Πατάει περιοχή, από ένα σημείο που σκόραρε απέναντι στη Λίβερπουλ. Σουτάρει, όπως και… τότε, με το αριστερό, αλλά ο Ορτέγκα αποκρούει.

Η φάση τελειώνει, η Άρσεναλ αντέχει σε ένα γήπεδο που έμαθε να… χάνει, αλλά αν δει κάποιος τη μεγάλη εικόνα, αναρωτιέται: «αν την έδινε… κάτω ο Τροσάρ και η Άρσεναλ κέρδιζε», τι θα συνέβαινε στο φινάλε του πρωταθλήματος; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος