Η Άρσεναλ «κλείδωσε» τη Σίτι και την άφησε από… κάτω της – Έμεινε ξανά πρώτη η Λίβερπουλ!

Ματς για «γερά» νεύρα, μία Άρσεναλ αποφασισμένη να μην χάσει και ένα εξαιρετικό πλάνο από τον Μικέλ Αρτέτα, για να αποδιοργανώσει και να «κλειδώσει» πλήρως τη Μάντσεστερ Σίτι. Τα κατάφερε, οι «πολίτες» δεν ήταν όσο απειλητικοί θα ήθελαν και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους. «Χαμογελά» η Λίβερπουλ, έμεινε πρώτη στην κορυφή, άφησαν τον Πεπ στην 3η θέση της βαθμολογίας οι «κανονιέρηδες»!



Η Άρσεναλ «κλείδωσε» τη Σίτι και την άφησε από… κάτω της – Έμεινε ξανά πρώτη η Λίβερπουλ!

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 2015, κάθε φορά που η Άρσεναλ πήγαινε στο «Έτιχαντ» είχε τεράστιο άγχος. Το επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματά της, η Μάντσεστερ Σίτι είχε δημιουργήσει… παράδοση, οι «κανονιέρηδες» φάνταζαν πάντα το αουτσάιντερ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, όλα ήταν διαφορετικά. Και οφείλεται σε πολλούς λόγους. Στις οκτώ συνεχόμενες νίκες τους στο 2024, στο γεγονός πως μπήκαν στην 29η αγωνιστική στην πρώτη θέση, ακόμη και στη νίκη που έκαναν στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στους «πολίτες» με 1-0, χάρη στο γκολ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

«Σήμερα» λοιπόν, στο «Έτιχαντ» είχαμε δύο ομάδες αγχωμένες, με την Άρσεναλ να πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο τακτικά στο Μάντσεστερ. Δεν δέχθηκε φάση, πλην της καλής στιγμής του Άκε στο 15ο λεπτό, και κατέγραψε τρεις τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο.

Και όλες έφεραν την υπογραφή του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ήταν κινητικός, απείλησε στο 7’, είχε και την κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους, όταν σούταρε στο 25’, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ήταν επηρεασμένη σαφώς και η Μάντσεστερ Σίτι από τις απουσίες της, χτύπησε και αντικαταστάθηκε και αναγκαστικά ο Νέιθαν Άκε, με τον Ρίκο Λιούις να παίρνει την θέση του. Είχε κλείσει καλά ο Ντέκλαν Ράις τον Ρόδρι, είχε πάρει «man to man» τον Ντε Μπρόινε ο Ζορζίνιο. Και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι ακούμπησε την μπάλα στην περιοχή της Άρσεναλ, μόλις σε τέσσερις περιπτώσεις σε 45 λεπτά, σε ένα στατιστικό που δεν είχε κάνει την εμφάνισή του, από το 2018 και έπειτα.

Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απείλησε, αλλά το σουτ του Κόβασιτς στο 47’ κατέληξε λίγο έξω. Η Μάντσεστερ Σίτι άρχισε να πιέζει, αλλά η Άρσεναλ διαχειριζόταν εξαιρετικά το παιχνίδι και λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα στο 52’, αλλά ο Ζεσούς δεν βρήκε την μπάλα.

Ο ρυθμός δεν «άνοιξε» ποτέ όμως και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα συνέχισε να μην απειλείται. Ο Ντοκού πέρασε στο παιχνίδι, δημιούργησε προβλήματα, αλλά δεν είχε καλά τελειώματα, ενώ η πρώτη καλή στιγμή του Χάαλαντ ήρθε στο 82’, από στατική φάση, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε τελική.

Έμοιαζαν να συμβιβάζονται και οι δύο με την ισοπαλία, έφτασε μία «ανάσα» από το να «κλέψει» το ματς η Άρσεναλ, αλλά ο Τροσάρ στο 85’ δεν έδωσε την μπάλα στον Μαρτινέλι και σούταρε αδύναμα. Έμεινε το 0-0 μέχρι τέλους, η Άρσεναλ συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ «χαμογελά» με το αποτέλεσμα!

Δημήτρης Μανάκος