Ένα γήπεδο όρθιο για τον Αλόνσο: Οι πρώτες του στιγμές με τον κόσμο, μετά το «όχι» στη Λίβερπουλ! (vid)

Τρομερές στιγμές για τον Τσάμπι Αλόνσο, μετά τη νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Χόφενχαϊμ, στις καθυστερήσεις. Απόλυτη αποθέωση, όλοι περίμεναν αυτόν για να τον χειροκροτήσουν όρθιοι μετά το «όχι» σε Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, και να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί!



Ένα γήπεδο όρθιο για τον Αλόνσο: Οι πρώτες του στιγμές με τον κόσμο, μετά το «όχι» στη Λίβερπουλ! (vid)

Μία μέρα μετά την είδηση της παραμονής του Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της ομάδας και μετά το πέρας της σεζόν, η Λεβερκούζεν συνέχισε από εκεί που το είχε… αφήσει πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Με νίκη-θρίλερ!

Απείλησε πρώτη με τον Βιρτς στο 18’, αλλά το σουτ του πέρασε για λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάουμαν. Κόντρα στη ροή του ματς, η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και άψογο τελείωμα από τον Μπάιερ στο 33’.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο άρχισε να εντείνει από νωρίς την πίεσή της για να βρει την ισοφάριση. Ο κλοιός έσφιγγε γύρω από την εστία της Χόφενχαϊμ και παράλληλα ο χρόνος λιγόστευε για τη Λεβερκούζεν.

Εξαιρετική εμφάνιση για τον  Μπάουμαν που είπε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων, κάνοντας διπλή σωτήρια επέμβαση στο 75’ στα σουτ των Βιρτς και Αντλί. Κάποια στιγμή όμως, θα «λύγιζε» και η Λεβερκούζεν τα κατάφερε. Πρώτα με τον Άντριχ στο 88' και εν συνεχεία με τον απόλυτο ήρωά της, τον Πάτρικ Σικ που την... λύτρωσε ξανά, στο 91’!

Ακολούθησε η απόλυτη αποθέωση, με τους παίκτες να στήνονται μπροστά στον κόσμο και να αναμένουν τον Τσάμπι Αλόνσο. ‘Έφτασε εκεί τρέχοντας, άκουσε το όνομά του από το κοινό, γνώρισε ένα standing ovation και βρίσκεται στο +13 από την Μπάγερν Μονάχου, με ματς περισσότερο!

Δημήτρης Μανάκος