Έχουν στερέψει οι λέξεις γι' αυτή την Τσέλσι, χαμός μέχρι τέλους στην «ουρά» της Πρέμιερ!

Η Τσέλσι απέτυχε παταγωδώς απέναντι στην προτελευταία Μπέρνλι. Αν και έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 44' και προηγήθηκε δυο φορές, ισοφαρίστηκε από τη μαχητική ομάδα του Κομπανί για το τελικό 2-2 και την επιστροφή της γκρίνιας στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Με γκολ του Σον στο 86' η Τότεναμ έκανε ανατροπή (2-1) κόντρα στην υπερήφανη και αξιοθαύμαστη Λούτον, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είδε τη Φούλαμ να ισοφαρίζει (3-3) στο 93' και η Έβερτον ηττήθηκε (2-1) από την Μπόρνμουθ με αυτογκόλ στο 90'! Καλός βαθμός για τη Φόρεστ (1-1) απέναντι στην Πάλας.  



Έχουν στερέψει οι λέξεις γι' αυτή την Τσέλσι, χαμός μέχρι τέλους στην «ουρά» της Πρέμιερ!

Τσέλσι – Μπέρνλι 2-2

Χρειάστηκε μερικά αναγνωριστικά λεπτά για να μπει στο κλίμα του ματς και να δείξει η Τσέλσι πως δεν έπρεπε και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μπλοκάρει απέναντι στην ομάδα του Βινσέν Κομπανί. Οι «μπλε» του Ποτσετίνο ήταν άτυχοι όταν στο 20ο λεπτό ο Ντισασί τελικά έκανε χέρι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει. Το καλό είναι ότι αυτό δεν επηρέασε την προσέγγιση των «μπλε» στο παιχνίδι.

Και περισσότερο πείσμωσε και τον Μούντρικ που δεν πιστώθηκε την ασίστ. Γι' αυτό ο Ουκρανός λίγο πριν την ανάπαυλα κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Ασινιόν, με τον Κόουλ Πάλμερ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 44' ώστε να γίνει το 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αποβλήθηκε και ο Κομπανί για τους φιλοξενούμενους για έντονη διαμαρτυρία αναφορικά με τη φάση του πέναλτι που ελέγχθηκε και από τον VAR.

Γι' αυτή την Τσέλσι, όμως, τα έχουμε ξαναπεί. Δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα. Δεν της το επιτρέπει ούτε η μοίρα της... Με δέκα παίκτες η Μπέρνλι κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αφού στο 48' ο Μπράουνχιλ άλλαξε υπέροχα την μπάλα με τον Κούλεν κι εκείνος με απίστευτο σουτ με εξωτερικό φάλτσο έκανε το 1-1. Η Τσέλσι έπρεπε να κάνει όλη τη δουλειά απ' την αρχή, αλλά δεν είχε τη σπιρτάδα. Προφανώς είχε την επιβολή απέναντι στον αντίπαλο με το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά όχι και τον τρόπο να το μετουσιώσει αυτό σε γκολ.

Στο 73ο λεπτό ο Τζάκσον αστόχησε σε τεράστια ευκαιρία που όμως θα ελεγχόταν για οφσάιντ αν τελικά σημειωνόταν γκολ, αλλά το 2-1 ήρθε τελικά στο 78ο λεπτό. Από ποιον άλλον; Απ' τον Πάλμερ! Ο Στέρλινγκ με τακουνιά τον έβγαλε στον κενό χώρο και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με αριστερό διαγώνιο πλασέ σκόραρε ξανά! Θα ήταν σωτήριο; Όχι. Η Μπέρνλι σόκαρε ξανά το «Στάμφορντ Μπριτζ» και ο Ο'Σέι με κεφαλιά στο 81' και με τεράστιο λάθος από τον Πέτροβιτς, έγραψε το τελικό 2-2...

Τότεναμ – Λούτον 2-1

Γνωρίζουμε πως η Λούτον είναι ανταγωνιστική σε κάθε γήπεδο. Μας το έχει αποδείξει με κάθε πιθανό τρόπο και δεν θα είχε θέμα να το επιβεβαιώσει και πάλι.

Ακόμη και αν αντιμετωπίζει την Τότεναμ εκτός έδρας, στο Βόρειο Λονδίνο. Ο τρόπος που μπήκε στο γήπεδο ήταν απλώς εξαιρετικός. Σκόραρε άλλωστε, μόλις στο 2ο λεπτό.

Υπέροχη κόντρα – επίθεση, ο Τάουνσεντ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρήκε τον Μπάρκλεϊ. Ο τελευταίος μοίρασε στον Τσονγκ και ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σούταρε εξαιρετικά, για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς.

Ήταν δεδομένο πως το σύνολο του Άγγελου Ποστέκογλου θα επιχειρούσε να σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Βέρνερ απώλεσε σημαντική στιγμή στο 15’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σον βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε και στα δύο δοκάρια, αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Με τη λήξη του πρώτου μέρους, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό της Τότεναμ. Ενδεχομένως να αφύπνισαν και την ομάδα τους, που μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και ισοφάρισε αμέσως. Στάθηκε τυχερή, έβαλε την μπάλα μέσα ο Καμπορέ και το 1-1 στο 51’ ήταν γεγονός.

Ακολούθησε η σημαντική στιγμή του Σον στο 56’, αλλά ο Καμίνσκι κράτησε «όρθια» τη Λούτον, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν και πάλι τη συνάντηση, φτάνοντας κοντά και στο 2-1 στο 65’, με σουτ που απέκρουσε ο Βικάριο.

Το 1-1 όμως, δεν έμεινε μέχρι τέλους, με τον Σον να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 86ο λεπτό, απογοητεύοντας τον Ρομπ Έντουαρντς!

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-3

Ήταν τελευταία. Είχε να κερδίσει εδώ και 50 ημέρες, όταν και επικράτησε με 3-1 της Λούτον εκτός έδρας. Δεν είχε πανηγυρίσει στο «Μπράμαλ Λέιν» από τις 4 Νοεμβρίου και το 2-1 επί της Γουλβς.

Οι αρνητικοί αριθμοί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ωστόσο, δεν τελειώνουν εκεί. Μετρούσε τρεις σερί ήττες με 12-0 παθητικό τερμάτων, ενώ τελευταίο της παιχνίδι ήταν το 2-2 στο «Βιτάλιτι» με την Μπόρνμουθ, παρότι είχε προηγηθεί με 2-0 στο 65’!

Ήρθε στην 29η αγωνιστική, ούσα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Και παρά όλα όσα είπαμε, αλλά και την ίδια την ψυχολογική της κατάσταση, η Σέφιλντ βρέθηκε μία «ανάσα» από το να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη επί της Φούλαμ, που όμως είχε σφυγμό και δεν υπέκυψε στον Μπρέρετον Ντίαζ.

Αυτός έκανε το 1-0 στο 58ο λεπτό και παρότι η «απάντηση» του Παλίνια ήταν άμεση, οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Ο ΜακΜπέρνι αντάλλαξε ρόλους με τον Ντίαζ, μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του και έκανε το 2-1 στο 68’. Για να φτάσουμε στο 69’, και ο Μπρέρετον να σκοράρει εκ νέου, σε μία φάση που αμφισβητήθηκε έντονα.

Η Φούλαμ και κατά βάση ο Μπερντ Λένο, ζήτησαν χέρι, δεν υποδείχθηκε κάτι και το τέρμα μέτρησε κανονικά. Όλα έδειχναν μία τεράστια νίκη για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, παρότι μείωσαν οι Λονδρέζοι στο 85’, αλλά η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν παρατάει κανένα παιχνίδι.

Ισοφάρισε στο 93ο λεπτό με απίθανο τρόπο, χάρη στον μόνιμο σκόρερ της, τον Μουνίζ, και εκκρεμούσαν 10 λεπτά ακόμη. Πάλεψαν και οι δύο, το 3-3 παρέμεινε και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ «πέταξε» ξανά δύο βαθμούς!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Κρίσταλ Πάλας 1-1

Η αποθέωση της αποτελεσματικότητας. Η Πάλας στο 11ο λεπτό με δυο μεταβιβάσεις από τον άξονα και με τον Ματετά να βρίσκεται σε θέση βολής, άνοιξε το σκορ στο City Ground (1-0). Η Φόρεστ στο πρώτο της παιχνίδι μετά την επιβολή της τιμωρίας αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών και την υποχώρηση στη ζώνη του υποβιβασμού, έδειξε επηρεασμένη. Κατά διαστήματα κατάφερνε να βρεθεί σε καίριες θέσεις για ν' απειλήσει τα καρέ των «αετών», αλλά δεν κατάφερνε στην τελική ενέργεια να κάνει αυτό που θα της έδινε τη μεγάλη ευκαιρία για το γκολ...

Η μεγάλη εικόνα για την ομάδα του Νούνο Σάντο στο φινάλε του ημιχρόνου ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να προκαλέσει αισιοδοξία στους οπαδούς της. Αλλά στο 60ο λεπτό η Φόρεστ με την τρομερή έμπνευση του Κρις Γουντ και την καλλιτεχνική, ανάποδη κεφαλιά του, έγραψε το 1-1 για να «ξυπνήσει» το City Ground! Το γκολ της ισοφάρισης άνοιξε το ματς, αμφότερες οι ομάδες αναζήτησαν τον τρόπο να πάρουν όλους τους βαθμούς. Για την ακρίβεια, θα ήταν άδικο με τέτοιο ματς για όποια δεν έπαιρνε έστω κάτι από αυτή την αναμέτρηση και τελικά οι δυο αντίπαλοι τελείωσαν το ματς στην ισοπαλία.

Μπόρνμουθ – Έβερτον 2-1

Αρκετά flat το παιχνίδι στο Vitality Stadium, κάτι που φυσικά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ευνοήσει την Έβερτον. Μάλιστα, η ομάδα του Ντάις πήρε μπρος λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δίχως σε αυτό το διάστημα ο Πίκφορντ να κληθεί να παρέμβει καθοριστικά για να υπερασπιστεί την εστία του. Οι γηπεδούχοι έπρεπε να τροφοδοτήσουν καλύτερα και να βοηθήσουν τον Σολάνκε και από την άλλη τα «ζαχαρωτά» έπρεπε να το κάνουν αυτό με τον Κάλβερτ Λιούιν.

Οι «cherries» επιχείρησαν ν' ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς τα καρέ του Πίκφορντ και οι προσπάθειές της ανταμείφθηκαν όταν ο Κέλι από αριστερά έβγαλε τρομερή σέντρα και ο Σολάνκε με κεφαλιά ανάμεσα από δυο αμυνόμενους, έκανε το 1-0 στο 64ο λεπτό. Ο σύλλογος του λιμανιού πίστεψε πως δεν θα έβγαινε εντελώς χαμένος από την 30η αγωνιστική και στο 86ο λεπτό ευτύχησε με τον Μπέτο να ισοφαρίσει, παίρνοντας το τεράστιο δώρο από την άμυνα της Μπόρνμουθ. Η μοίρα των «ζαχαρωτών», όμως, θα ήταν πολύ σκληρή. Και θα έβλεπαν τον Κόουλμαν να «θολώνει» και να πετυχαίνει απίθανο αυτογκόλ με το στήθος στο 90' για το τελικό 2-1 της Μπόρνμουθ...

Κώστας Ζάλιαρης – Δημήτρης Μανάκος