Ξέρετε τι είναι μαγεία; Η επιστροφή της Πρέμιερ και το come-back της Νιούκαστλ!

Μέχρι το 75' η Νιούκαστλ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1. Το St. James' Park είχε «παγώσει» εντελώς. Στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως, συμβαίνουν τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια! Και μ' ένα τέτοιο οι «καρακάξες» στο 90' έφτασαν στο μαγικό 4-3, κάνοντας όλους μας να σκεφτόμαστε πόσο μας έλειψε αυτό το φοβερό πρωτάθλημα και γιατί πράγματι, είναι το καλύτερο στον κόσμο!  



Ξέρετε τι είναι μαγεία; Η επιστροφή της Πρέμιερ και το come-back της Νιούκαστλ!

Πόσο καλύτερη θα μπορούσε να γίνει η επιστροφή της Πρέμιερ Λιγκ και το πρώτο παιχνίδι μετά τις δύο εβδομάδες της διακοπής για τις εθνικές ομάδες; Η απάντηση δόθηκε στο St. James' Park και πλέον κατάλαβαν πολύ καλά όλοι τι θ' ακολουθήσει στον «Μαραθώνιο» των 7 εβδομάδων μέχρι και το μεγάλο φινάλε.

Η αλήθεια είναι πως στο Νιούκαστλ η ομάδα του Έντι Χάου παρουσίασε στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς την αφέλειά της και τα προβλήματα που τη χαρακτηρίζουν αμυντικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, βρήκε στη Γουέστ Χαμ ένα ταίρι που έκανε τα ίδια!

Στο 3ο λεπτό ο Γκόρντον κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Τσουφάλ, με τη φάση να είναι τέτοια που επί 3 λεπτά ο VAR εξέταζε αν υπήρχε οφσάιντ για μια πιθανή επαφή στη μπάλα από συμπαίκτη του Άγγλου εξτρέμ της Νιούκαστλ προτού εκείνος κερδίσει την παράβαση. Τελικά ο Ίσακ από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0 στο 6' και πέτυχε το 17ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος.

Οι «καρακάξες» λίγο αργότερα έχασαν τον Λασέλς με τραυματισμό και η Γουέστ Χαμ όποτε έβγαινε στην επίθεση έμοιαζε ιδιαίτερα απειλητική. Στο 21ο λεπτό, λοιπόν, ο Αντόνιο από τρομερή μπαλιά του Πακετά στην πλάτη της άμυνας, έφυγε μόνος απέναντι από τον Αρεολά και τον νίκησε για το 1-1. Η Νιούκαστλ αντιλήφθηκε ότι πάλι στα μετόπισθεν είχε θέματα να λύσει, αλλά είναι πολλές οι φορές που κάτι αλλάζει και τα παιχνίδια της γίνονται... η χαρά των γκολ. Όπως θα γινόταν και αυτό.

Τα «σφυριά», βλέποντας τον Γκιμαράες να έχει δοκάρι πριν την ανάπαυλα, αντέδρασαν ξανά σε μια τέτοια κατάσταση με ... γκολ! Παίζοντας γρήγορα ένα φάουλ και με τον Μπόουεν από δεξιά να βρίσκει – ακόμα κι αν δεν φάνηκε για πάσα, αλλά για ανοιχτό κοντρόλ – τον Κούντους, εκείνος με μονοκόματο σουτ έγραψε το 2-1 στο 45'+10' και έβαλε μπροστά τους Λονδρέζους. Οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα για φάση λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα όπου ο Σαρ έπεσε στο έδαφος κρατώντας το πρόσωπό του από χτύπημα που δέχθηκε...

Ο Μόγιες επέλεξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους να βγάλει τον Αρεολά και να τοποθετήσει τον Φαμπιάνσκι στα γκολπόστ, αλλά επιθετικά γινόταν σωστά η δουλειά για να φτάσει η ομάδα του και στο 3-1 με τον Μπόουεν να φεύγει κι εκείνος στον κενό χώρο από ασίστ του Κούντους για να σκοράρει. Τα παιδικά λάθη από την ομάδα του Έντι Χάου την είχαν τοποθετήσει με την πλάτη στον τοίχο, αλλά όταν ο χαμένος δεν έχει κάτι άλλο να χάσει, τότε είναι που πεισμώνει και τα παίζει όλα για όλα.

Κι αυτό έκαναν οι «καρακάξες» στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου. Μέχρι και το 80ο λεπτό η Νιούκαστλ είχε φτάσει στις 20 τελικές, πίεζε τρομερά, κυκλοφορούσε την μπάλα στην περιοχή του Φαμπιάνσκι και έψαχνε τρόπο να περάσει από χαραμάδες, αν κι εφόσον εντοπίζονταν αυτές.

Η εξυπνάδα του Γκόρνυον στο 76ο λεπτό θα οδηγούσε σε ακόμα ένα πέναλτι υπέρ της ομάδας του, βάζοντας ξανά πρώτος το πόδι και το κορμί του μπροστά από τον ανυποψίαστο αντίπαλό του για ν' ανατραπεί. Ο Ίσακ εκτέλεσε ξανά εύστοχα, έγραψε το 2-1 στο 77' και το ματς πλέον είχε ξανά ζωή και... αρκετή ώρα μπροστά του. Ο Σουηδός που είχε σκοράρει δις, πέταξε πανέμορφα τη μπάλα στην κίνηση του Μπαρνς στο 83' κι εκείνος πλάσαρε υπέροχα τον Φαμπιάνσκι για το 3-3. Και... είχε και γλυκό!

Τόσο για τον κόσμο στο γήπεδο, όσο και για τους ουδέτερους φιλάθλους και λάτρεις αυτής της μαγικής Λίγκας. Ο Μπαρνς στο 90' με αδιανόητο δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το τελικό 4-3 χαρίζοντας όλους τους βαθμούς στις «καρακάξες» σε αυτό το απίστευτο μεσημέρι στον αγγλικό Βορρά!

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γκόρντον με δεύτερη κίτρινη, ενώ, στο 90' + 6' ο Σούτσεκ σε κενή εστία και με τον Ντουμπράβκα να έχει κάνει παντελώς άστοχη έξοδο, προσπάθησε να σκοράρει με το στήθος και απέτυχε παταγωδώς.

Κώστας Ζάλιαρης