ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ: Τα απίθανα αποτελέσματα της League One, δεν έχασε κανείς από την 15η θέση και κάτω!

Τι κατηγορία, τι πρωτάθλημα, πόσες ανακατατάξεις, τεράστιο σασπένς. Μία απίθανη League One, αποτελέσματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ… ξανά! «Τρελό» αυτό που έλαβε χώρα από την 15η θέση και κάτω, δεν έχασε καμία, πλην της Φλίτγουντ. «Κλειδώνει» πρωτάθλημα η Πόρτσμουθ, δεν «μπορεί» εκτός έδρας η Μπόλτον!



ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ: Τα απίθανα αποτελέσματα της League One, δεν έχασε κανείς από την 15η θέση και κάτω!

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι ακριβώς συνέβη στην 41η αγωνιστική της League One; Διότι αυτά που έλαβαν χώρα, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πως πρόκειται για ένα πρωτάθλημα – έπος.

Ένα πρωτάθλημα που πιθανώς θα καταλήξει στην Πόρτσμουθ, η οποία αποτελεί με διαφορά την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Το απέδειξε και πάλι, επικράτησε με 3-1 στο «σπίτι» της αδιάφορης Γουίκομ και ανέβηκε στους 86 βαθμούς.

Σημαντική είναι και η νίκη της Ντέρμπι, που κατάφερε να «μακιγιάρει» την απώλεια βαθμών της προηγούμενης αγωνιστικής. Επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Μπλάκπουλ και έμεινε 2η, ενώ η 3η Μπόλτον, δεν κέρδισε για 6η συνεχόμενη φορά εκτός έδρας, μένοντας στο 0-0 με την Στίβενεϊτζ.

Το σημαντικότερο της υπόθεσης όμως δεν έγκειται σε αυτά και ούτε στο γεγονός πως η Λίνκολν, για πρώτη φορά, βρίσκεται σε θέση που οδηγεί στα play – off. Επικράτησε με 1-0 της Λέιτον Όριεντ στο 90’, πανηγύρισε για 5η φορά στα έξι τελευταία ματς, σκόραρε για 20η περίπτωση σε 450 αγωνιστικά λεπτά.

Ωστόσο, προσέξτε τι συνέβη λίγο από την 15η θέση και κάτω… Δεν έχασε καμία ομάδα. ΚΑΜΙΑ. Η Έξετερ με την Τσάρλτον (15η και 16η) έμειναν στο 1-1. Η Ρέντινγκ ανέβηκε στην 17η θέση, επικρατώντας με 1-0 της Νορθάμπτον και… σώθηκε. Η Σριούσμπερι, ούσα αδιάφορη, έκοψε δύο βαθμούς από την Όξφορντ (1-1), ενώ η Κέιμπριτζ που κινδυνεύει, πανηγύρισε τεράστιο «διπλό» με 2-0 στο «σπίτι» της 5ης Μπάρνσλεϊ.

Ανέβηκε στην 19η θέση, είδε όμως και την Μπέρτον να αντέχει, με το 1-1 απέναντι στη Γουίγκαν εκτός έδρας να συνιστά επιτυχία.

Και φτάνουμε στην τελευταία… τετράδα. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Πορτ Βέιλ, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο. Σπουδαία νίκη για την Τσέλτεναμ επί της 23ης Φλίτγουντ, στο ντέρμπι παραμονής.

Και κάτι ακόμη… Ένα αδιανόητο «διπλό» της Καρλάιλ στο «σπίτι» της Πίτερμπρο. Έμεινε στην 4η θέση και απογοητευμένη η γηπεδούχος, σκόραρε τρεις φορές η «ουραγός» και πήρε την 3η της νίκη εντός του 2024!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 41ης αγωνιστικής της League One:

Γουίγκαν – Μπέρτον 1-1

Γουίκομ – Πόρτσμουθ 1-3

Έξετερ – Τσάρλτον 1-1

Λίνκολν – Λέιτον Όριεντ 1-0

Μπάρνσλεϊ – Κέιμπριτζ 0-2

Ντέρμπι – Μπλάκπουλ 1-0

Πίτερμπρο – Καρλάιλ 1-3

Πόρτ Βέιλ – Μπρίστολ Ρόβερς 2-0

Ρέντινγκ – Νορθάμπτον 1-0

Σριούσμπερι – Όξφορντ Γιουνάιτεντ 1-1

Στίβενεϊτζ – Μπόλτον 0-0

Φλίτγουντ – Τσέλτεναμ 1-2

 

Δημήτρης Μανάκος