Πώς να προβλέψεις την Championship; Τρομερή Νόριτς, «τριπλή» ισοβαθμία στον… υποβιβασμό! (vids)

Η 39η αγωνιστική της Championship μοιάζει να καθορίζει την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και να… ανατρέπει δεδομένα.  «Σοκ» στο 90’ για τη Σαουθάμπτον, μεγάλη ανατροπή για τη Νόριτς, τεράστιο «διπλό» παραμονής για την Στόουκ. Αρνητικός ο Δημήτρης Γούτας στην ήττα της Κάρντιφ, δεν κέρδισε κανένας από την 20η θέση και κάτω, με την «ουρά» να χαρακτηρίζεται από «τριπλή» ισοβαθμία!



Πώς να προβλέψεις την Championship; Τρομερή Νόριτς, «τριπλή» ισοβαθμία στον… υποβιβασμό! (vids)

Έχουμε δει πολλά ως στιγμής στην 39η αγωνιστική της Championship και έρχονται ακόμη περισσότερα.

Η Λέστερ ηττήθηκε από την Μπρίστολ Σίτι και πλέον, Ίπσουιτς και Λιντς έχουν βάσιμες πιθανότητες να την ξεπεράσουν στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ η Γουέστ Μπρομ έμεινε στο 1-1 με τη Μίλγουολ και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, δίνοντας ενδιαφέρον και στους από… κάτω της.

Τι συνέβη τώρα στις αναμετρήσεις των 17:00, ώρα Ελλάδος; Το σημαντικότερο αποτέλεσμα όλων,  αναφορικά με την πρώτη εξάδα, μοιάζει να έλαβε χώρα από τη Σαουθάμπτον, η οποία αν και προηγήθηκε από το 12ο λεπτό της Μίντλεσμπρο με τον Άρμστρονγκ, βίωσε ένα «σοκ» στο φινάλε.

Δεν «κλείδωσε» τη νίκη της, και με το 3ο σουτ που δέχθηκε στην εστία της, ισοφαρίστηκε. Σκόρερ για την «Μπόρο» ο Λαφ, έμειναν στους 74 βαθμούς οι «άγιοι»!

Την ίδια ώρα, η Νόριτς είχε μία «χρυσή» ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα και να μειώσει την διαφορά της από την 5η θέση, και τα κατάφερε με… ιδιαίτερο τρόπο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Πλίμουθ στο «Κάροου Ρόουντ», ισοφάρισε στο 67’, με τον μόνιμο σκόρερ της, τον Σάρτζεντ και μέσα σε οκτώ λεπτά, έφερε τα δεδομένα «τούμπα».

Ο Φίλιπς με αυτογκόλ της έδωσε την 6η διαδοχική νίκη στο «σπίτι» της και τα «καναρίνια» βρίσκονται πλέον στο +4 από τους διώκτες τους, που επίσης κέρδισαν!

Ο λόγος για την Κόβεντρι και την Πρέστον, με την πρώτη να επικρατεί με 3-1 εκτός έδρας της Χάντερσφιλντ, ενώ η δεύτερη επιβλήθηκε με 3-0 της «ουραγού» Ρόδεραμ, με χαρακτηριστική ευκολία. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ρίις που σκόραρε δις, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο!

Από εκεί και πέρα, σπουδαία είναι η νίκη που πανηγύρισε η Στόουκ επί της Χαλ, εκτός έδρας (0-2), και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη για τέσσερις βαθμούς. «Κόλλησε» στο 1-1 με τη Σουόνσι η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ισοβαθμεί στους 39 με την Χάντερσφιλντ και την Μπέρμιγχαμ, που έχασε στο 90’, με 2-1, από την ΚΠΡ!

Τέλος, κακό απόγευμα είχε ο Δημήτρης Γούτας, που ξεκίνησε βασικός για την Κάρντιφ, στην ήττα με 2-0 από τη Σάντερλαντ. Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, έκανε πέναλτι στον αδερφό του Μπέλιγχαμ, φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ και η ομάδα του Ερόλ Μπουλούτ δεν τα κατάφερε

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 39ης αγωνιστικής της Championship, για τα ματς των 17:00

Μίλγουολ – Γουέστ Μπρομ 1-1 (Έπαιζαν στις 14:30 ώρα Ελλάδος)

Κάρντιφ – Σάντερλαντ 0-2

ΚΠΡ – Μπέρμιγχαμ 2-1

Νόριτς – Πλίμουθ 2-1

Πρέστον – Ρόδεραμ 3-0

Σαουθάμπτον – Μίντλεσμπρο 1-1

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Σουόνσι 1-1

Χαλ – Στόουκ 0-2

Χάντερσφιλντ – Κόβεντρι  1-3

 

Δημήτρης Μανάκος