«Δεν θα δούμε ποτέ ξανά γκολ σαν στο Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα»: Ο κανονισμός που… ακυρώνει τα ball boys!

Ένα ball boy δίνει γρήγορα την μπάλα στον Αλεξάντερ Άρνολντ, του φωνάζει και η Λίβερπουλ αποκλείει την Μπαρτσελόνα. Ένα άλλο ball boy κρίνει επί της ουσίας το Τότεναμ – Ολυμπιακός. Τέλος όμως το εν λόγω σενάριο… H Premier League θεσπίζει κανόνα, ο γηπεδούχος δεν θα ευνοείται και το αν το παιχνίδι θα εξελίσσεται γρήγορα, αφορά μόνο τον εκτελεστή του πλαγίου!



«Δεν θα δούμε ποτέ ξανά γκολ σαν στο Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα»: Ο κανονισμός που… ακυρώνει τα ball boys!

Ένας νέος κανονισμός φαίνεται πως θα εφαρμοστεί αυστηρά τη νέα σεζόν στην Premier League και θα αφορά τα πλάγια άουτ.

Τι γνωρίζαμε λοιπόν μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό κομμάτι; Πως κάθε ποδοσφαιριστής παίρνει την μπάλα από το ball boy και ορίζει ο ίδιος πόσο γρήγορα θέλει να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις, που ο γηπεδούχος έχει ευνοηθεί από το γεγονός πως το παιδί που του δίνει την μπάλα, δρα γρήγορα.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί προφανώς το γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στο αλησμόνητο ματς στο «Άνφιλντ», με τον Αλεξάντερ Άρνολντ και το κόρνερ που εκτέλεσε, να «κλέβει» την παράσταση.

Υπάρχει φυσικά και το γκολ με το οποίο η Τότεναμ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό στην Αγγλία, με τον Ζοσέ Μουρίνιο τότε να φιλά το ball boy, λέγοντας πως εξαιτίας του οι Λονδρέζοι «έσπασαν» την ελληνική άμυνα.

Αυτό όμως πλέον «καταργείται», με την Telegraph να υποστηρίζει πως η Premier League έχει πάρει τις αποφάσεις της. Ο ρόλος των ball boy πλέον θα περιορίζεται στο να στήνουν τις μπάλες. Αυτές θα βρίσκονται πάνω σε έναν κώνο και ο εκτελεστής του πλαγίου θα πηγαίνει μόνος του να πάρει μία εξ΄ αυτών στα χέρια του.

Αυτό θα ισχύει τόσο στα πλάγια άουτ, όσο και στα κόρνερ ή στα «ελεύθερα» του τερματοφύλακα, με τα ball boys επίσης να έχουν συγκεκριμένη θέση. Θα πρέπει να βρίσκονται πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αλλαγή; Μεγάλη. Επηρεάζει το παιχνίδι; Φυσικά!

Δημήτρης Μανάκος