Ο ορισμός της «αυτοκτονίας»: Η Λέστερ έχασε ξανά, μπορεί να βρεθεί στην… 3η θέση μέχρι το βράδυ! (vid)

Καταλαβαίνετε τι κάνει η Λέστερ; Πόσο πολύ αδικεί τον εαυτό της και σε πόσο μεγάλο βαθμό διαθέτει «αυτοκτονικές τάσεις»; Νέα ήττα στην Championship, αυτή την φορά από την Μπρίστολ Σίτι με 1-0, και όλα αλλάζουν. Τεράστια ευκαιρία για τη Λιντς, μπορεί να την ξεπεράσει μέχρι το… βράδυ και η Ίπσουιτς!



Ο ορισμός της «αυτοκτονίας»: Η Λέστερ έχασε ξανά, μπορεί να βρεθεί στην… 3η θέση μέχρι το βράδυ! (vid)

Αν υπάρχουν «αυτοκτονικές τάσεις» στο ποδόσφαιρο, τότε η Λέστερ του Έντσο Μαρέσκα τις διαθέτει στον απόλυτο βαθμό.

Διότι αυτό που κάνει τις τελευταίες 40 ημέρες σε επίπεδο Championship, έχει πάψει πλέον να εξηγείται με βάση την λογική. Τι εννοούμε με αυτό; Πως στο φινάλε του 2023, συζητούσαμε για το αν οι «αλεπούδες» θα καταφέρουν να καταρρίψουν το απόλυτο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στο πρωτάθλημα και να ξεπεράσουν τους 106 της Ρέντινγκ.

Και πλέον, έχουμε φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε για το αν η Λέστερ θα ανέβει ή όχι στην Premier League… Και η συζήτηση έγινε ακόμη πιο μεγάλη, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις, και την δεύτερη στην Championship στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Συνάντησε εκτός έδρας την Μπρίστολ Σίτι, σε ένα γήπεδο που στην τελευταία της επίσκεψη είχε επικρατήσει με 4-0, και έχασε με 1-0! Δεν έπεισε ποτέ με την εμφάνισή της, είχε τις στιγμές της αλλά δεν σκόραρε και ο Μεχμέτι στο 73’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει πλέον αυτό; Πως η Λέστερ αρχικά, είναι σίγουρο ότι στο φινάλε της 39ης αγωνιστικής, δεν θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Λιντς υπερτερεί στην ισοβαθμία και έχει επίσης 82 βαθμούς, ενώ και η Ίπσουιτς που παίζει… σήμερα, είναι σε απόσταση αναπνοής.

Αν λοιπόν κερδίσουν αμφότερες, η Λιντς θα είναι στο +3 με ματς περισσότερο και η Ίπσουιτς στο +2, επίσης με παιχνίδι παραπάνω. Είναι λοιπόν τρομερά… πιθανό, στο τέλος της ημέρας οι «αλεπούδες» να είναι στην 3η θέση. Και από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά!

Δημήτρης Μανάκος