Ο «εφιάλτης» της Αγγλίας: «Γκάρεθ, έχεις καταλάβει τι θα συμβεί αν στο EURO βγεις… δεύτερος;»

Βγαίνεις πρώτος, φτάνεις εύκολα στα προημιτελικά και έπειτα χρειάζεται δύο μεγάλες προκρίσεις για να δικαιολογήσεις τον τίτλο του φαβορί. Είναι τόσο… απλό. Σκεφτείτε όμως, τι έχει να περάσει η Αγγλία, σε περίπτωση που τερματίσει στη θέση του 3ου ομίλου, στο EURO… Ένας «εφιάλτης» με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην θέλει ούτε να το σκέφτεται!



Ο «εφιάλτης» της Αγγλίας: «Γκάρεθ, έχεις καταλάβει τι θα συμβεί αν στο EURO βγεις… δεύτερος;»

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα των εθνικών ομάδων, η Αγγλία έδωσε δύο φιλικές αναμετρήσεις στο Wembley και δεν κέρδισε καμία.

Για την ακρίβεια, βρέθηκε πιο κοντά στην ήττα παρά στην επικράτηση, με το 1-0 της Βραζιλίας να προκύπτει στο φινάλε και το 2-2 με το Βέλγιο, να λαμβάνει χώρα από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Δεν έπεισε η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που πάντως είχε και αρκετές απουσίες, τις αναγκαστικές αλλαγές των Γουόκερ και Στόουνς, δίνοντας φυσικά τα δύο πρώτα της παιχνίδια στο τρέχον ημερολογιακό έτος.

Προφανώς και τα δεδομένα δεν θα είναι ίδια το καλοκαίρι, αλλά τα «τρία Λιοντάρια» οφείλουν να είναι προσεκτικά. Να μην κάνουν ούτε ένα λάθος και να τερματίσουν στην πρώτη θέση στον όμιλό τους. Βρίσκονται στο Group C και αντιμετωπίζουν τη Σλοβενία, τη Δανία και τη Σερβία.

Προφανώς και η θέση που θα καταλάβουν, ορίζει και το πρόγραμμά τους για τη συνέχεια. Αν λοιπόν βγουν στην πρώτη θέση, θα αντιμετωπίσουν την καλύτερη «τρίτη» από τον 4ο, τον 5ο ή τον 6ο όμιλο, με τις Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία να είναι οι ομάδες με τις περισσότερες πιθανότητες.

Αν συμβεί αυτό και η Αγγλία προκριθεί, θα μπορούσε να βρει τη Γαλλάι στα ημιτελικά και την Ισπανία, τη Γερμανία ή την Πορτογαλία στο φινάλε του θεσμού.

Τι θα συνέβαινε όμως, αν η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τερμάτιζε στην 2η θέση του δικού της ομίλου; Τα «ζόρια» θα ξεκινούσαν από τη φάση των «16», καθώς θα μπορούσε στον δρόμο τους να είναι η Γερμανία, όπως φυσικά και στο EURO 2020.

Θα ακολουθούσε ενδεχομένως η Ισπανία, με την Πορτογαλία να κάνει την εμφάνισή της στον ημιτελικό, στην «Allianz Arena», στις 9 Ιουλίου, και η Γαλλία στον μεγάλο τελικό!

Συνεπώς, χρειάζεται τεράστια προσοχή. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Και προφανώς, οι Άγγλοι δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να διανύσουν το δεύτερο μονοπάτι…

Δημήτρης Μανάκος