Να τελειώσει η 30η αγωνιστική και να είναι πρώτη η Λίβερπουλ; Ο ένας και… μοναδικός τρόπος!

Ποιος θα είναι πρώτος στην Premier League, στο φινάλε της 30ης στροφής του πρωταθλήματος; Η Άρσεναλ, που είναι πρωτοπόρος, η Λίβερπουλ που βρίσκεται στην ισοβαθμία ή η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα; Όλα τα σενάρια, φαντάζει πιο «ρεαλιστικό» αυτό που ευνοεί τους «κόκκινους»!



Να τελειώσει η 30η αγωνιστική και να είναι πρώτη η Λίβερπουλ; Ο ένας και… μοναδικός τρόπος!

Τα είπαμε και στο κείμενο που αφορά το ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ, που φυσικά μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Τα πράγματα και τα δεδομένα πλέον, είναι πάρα πολύ απλά. Η Premier League επέστρεψε και μαζί της, κάνουν την εμφάνισή τους και πολύ σπουδαία παιχνίδια για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αρχής γενομένης από την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να υποδέχεται αυτή του Μικέλ Αρτέτα. Στους 64 βαθμούς βρίσκεται η Άρσεναλ, έναν λιγότερο έχει η «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ, με τη Λίβερπουλ να μεσολαβεί ανάμεσά τους, με ίδιους πόντους με τους «κανονιέρηδες», αλλά μικρότερη διαφορά τερμάτων.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα τώρα, που μπορεί να ανατρέψει την βαθμολογία και μπορεί να φέρει ξανά τους «κόκκινους» στην κορυφή της βαθμολογίας; Ο τρόπος είναι ένας. Να κερδίσουν εκείνοι νωρίτερα την Μπράιτον, να ανέβουν στην πρώτη θέση με ματς περισσότερο και το «ντέρμπι» να μην «βαφτεί» στο χρώμα της Άρσεναλ.

Με τον τρόπο αυτόν, η Λίβερπουλ θα επιστρέψει στην πρώτη θέση, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο την έχασε. Έμεινε στο 1-1 με τη Μάντσεστερ Σίτι και ευνοήθηκε η Άρσεναλ, που μετρά μόνο νίκες στο 2024. Αν η ιστορία επαναληφθεί, με ισοπαλία ή επικράτηση των γηπεδούχων, αυτή τη φορά με έδρα το «Έτιχαντ», οι ισορροπίες θα αλλάξουν ξανά.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν η Άρσεναλ κερδίσει, θα μείνει πρώτη ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Λίβερπουλ – Μπράιτον. Ενώ ο μοναδικός τρόπος να βρεθεί η Σίτι στην κορυφή, είναι να κερδίσει η ίδια και να έχει χειρότερο αποτέλεσμα το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ!

Δημήτρης Μανάκος