Οξύμωρο; Ο Χάαλαντ πρότεινε… δύο αλλαγές στην Premier League και η Άρσεναλ «πρέπει» να συμφωνήσει!

Σέβεται την Premier League, αισθάνεται πανευτυχής στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά θεωρεί πως πρέπει να αλλάξουν δύο βασικοί κανονισμοί, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο… δίκαιο. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είπε την άποψή του και οι φίλοι της Άρσεναλ θυμήθηκαν τις Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ!



Οξύμωρο; Ο Χάαλαντ πρότεινε… δύο αλλαγές στην Premier League και η Άρσεναλ «πρέπει» να συμφωνήσει!

Δύο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς της Premier League πρότεινε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να εκθειάζει το πρωτάθλημα, πλην όμως να… διαφωνεί.

Έχει εντοπίσει δύο σημαντικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορεί να εξηγήσει, αλλά και να αντιληφθεί.

Το πρώτο αφορά την… Άρσεναλ. Και αναφερόμαστε στους «κανονιέρηδες», διότι και στις δύο περιπτώσεις που έχει συμβεί κάτι τέτοιο φέτος, τυχαίνει να είναι παρόντες και να έχουν ηττηθεί. Ο «Βίκινγκ» λοιπόν είπε πως πρέπει να τοποθετηθεί το «goal line technology», σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, προκειμένου να γίνεται ξεκάθαρο, αν η μπάλα βγήκε ή όχι από την τελική γραμμή.

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία, στις ήττες της από τη Νιούκαστλ και τη Γουέστ Χαμ, στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και το «Έμιρεϊτς» αντίστοιχα.

Ο δεύτερος κανονισμός αναφέρεται στον τρόπο εκτέλεσης του πλαγίου. Τον ενοχλεί που ένας παίκτης περπατά ανενόχλητος, αλλά και το γεγονός πως όλα φαντάζουν κανονικά, αν αυτός που αναλάβει την ευθύνη, δηλαδή ο εκάστοτε μπακ, συνήθως, βάλει τα δύο του χέρια πάνω στην μπάλα. Του φαίνεται ενοχλητικό, δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο που δεν δίνεται «αλλαγή» όταν κάποιος… κλέβει μερικά μέτρα!

Δημήτρης Μανάκος