Μια πολύ χρήσιμη δοκιμασία για την Αγγλία...(vid)

Έχοντας κληθεί ν' αντιμετωπίσει την απαραίτητη ένταση και τις δυσκολίες που θα βοηθήσουν στoν καταρτισμό του πλάνου για τα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι, η Αγγλία ηττήθηκε 1-0 από τη Βραζιλία στο «Γουέμπλεϊ» στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας για το Euro 2024. Ο Σάουθγκεϊτ δοκίμασε πρόσωπα, έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» σε Κόνσα και Μέινο, κατέγραψε τα θετικά και πρόσεξε τις αδυναμίες της ομάδας του.  



Μια πολύ χρήσιμη δοκιμασία για την Αγγλία...(vid)

Ο ομοσπονδιακός κόουτς των «τριών λιονταριών» εμπιστεύθηκε τους Ράις και Γκάλαγκερ για τα χαφ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, λίγο πιο μπροστά βρισκόταν ο Μπέλιγχαμ και στην επίθεση ο Όλι Γουότκινς είχε τη στήριξη των Φόντεν και Γκόρντον. Στην άμυνα, ο Γουόκερ είχε να κοντραριστεί και να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του – μετά τις συναντήσεις της Σίτι με τη Ρεάλ – κόντρα στον Βινίσιους. Κι αυτό δεν του βγήκε σε καλό. Μπορεί στο 13ο λεπτό να σταμάτησε τη μπάλα από το πλασέ του Βραζιλιάνου προτού περάσει τη γραμμή της εστίας του Πίκφορντ, όμως, ο διεθνής μπακ των «πολιτών» λίγο αργότερα έπρεπε ν' αποχωρήσει αναγκαστικά με τραυματισμό.

Τη θέση του, κάνοντας παράλληλα ντεμπούτο με την εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας, έκανε ο Εζρί Κόνσα της Άστον Βίλα. Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης σε επίπεδο δημιουργίας προήλθε από τον Πακετά που είχε και δοκάρι στο 35ο λεπτό. Οι Άγγλοι μετά το 15λεπτο άρχισαν να κρατούν κάπως πιο σταθερά την μπάλα και να προσπαθούν ν' αναπτυχθούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχαν σωστές επιλογές και δεν είχαν και καλές τελικές προς την εστία. Λίγο πριν την ανάπαυλα θα μπορούσε ο Βινίσιους να έχει ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του μετά το τραγικό λάθος του Μαγκουάιρ που προσπάθησε να γυρίσει στον Πίκφορντ, έφυγε άουτ.

Ο Γκόρντον από αριστερά είχε διάθεση να φανεί απειλητικός για τα γκολπόστ του Μπέντο και ήταν εκ των διακριθέντων των «τριών λιονταριών». Οι Βραζιλιάνοι κατά διαστήματα πίεζαν, γενικά είχαν κινητικότητα και αυτό μόνο ως θετικό μπορούσε να χαρακτηριστεί από την άποψη των συμπερασμάτων που θα μπορούσε να βγάλει ο Σάουθγκεϊτ για τη δική του ομάδα. Οι Μπόουεν, Ντανκ και Γκόμεζ πέρασαν στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, με τον Γκάλαγκερ να ζητά πέναλτι στο 70' σε μαρκάρισμα του Μπεράλντο, κυρίως λόγω της επαφής με το χέρι.

Ο Κόμπι Μέινο έκανε το δικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας ανδρών της Αγγλίας στο 75ο λεπτό, μπαίνοντας μαζί με τον φίλο και συμπαίκτη του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ. Μια λάθος απομάκρυνση του Ντανκ με το κεφάλι επέτρεψε στους Βραζιλιάνους να βγουν στην πλάτη της αγγλικής άμυνας στο 80', ο Βινίσιους νικήθηκε από τον Πίκφορντ, αλλά ο Έντρικ στο «ριμπάουντ» σκόραρε για το 1-0 της «σελεσάο» στο «Γουέμπλεϊ». Ο 17χρονος θα μπορούσε στο 90' + 5' να πετύχει ακόμα ένα γκολ με τους Βραζιλιάνους να φεύγουν τρεις με έναν στην αντεπίθεση στην τελευταία φάση, αλλά ο Άγγλος πορτιέρε βγήκε νικητής. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης