Αυτό που κατάφερε ο Μέινο στην εθνική Αγγλίας, δεν το είχε κάνει ούτε ο Μπέλιγχαμ!

Εξαφάνισε τις δεύτερες σκέψεις και τις αμφιβολίες του Σάουθγκεϊτ, κέρδισε πανάξια την κλήση στην εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας και ο τρόπος που το έκανε, είναι ιδιαίτερος! Αυτό που κατάφερε ο Κόμπι Μέινο έχοντας βρεθεί στην αποστολή για τα ματς με τη Βραζιλία και το Βέλγιο, δεν το είχε κάνει ούτε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ! 



Αυτό που κατάφερε ο Μέινο στην εθνική Αγγλίας, δεν το είχε κάνει ούτε ο Μπέλιγχαμ!

Ο νεαρός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την απίστευτη ποδοσφαιρική πειθαρχία και ωριμότητα που τον χαρακτηρίζουν κάθε φορά που παίρνει συμμετοχές από τον Έρικ Τεν Χαγκ, έπεισε τον ομοσπονδιακό κόουτς των «τριών λιονταριών». 

Αν και αρχικά δεν είχε βρεθεί στα πλάνα του Σάουθγκεϊτ για τα δυο φιλικά του Μαρτίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Euro 2024, έδειξε με την εμφάνισή του στον προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Λίβερπουλ πως θα ήταν παντελώς άδικο να μείνει στην απ' έξω. 

Ο κόουτς της Αγγλίας τον κάλεσε έστω και αργοπορημένα και κάπως έτσι, ο Κόμπι Μέινο μεταπηδά από το τμήμα κ-19 της εθνικής ομάδας της χώρας του, στο τμήμα των ανδρών! Δίχως καν να έχει παίξει για την ομάδα κ-21, όπως προοριζόταν μέχρι πριν από μερικές μέρες. 

Κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει στο παρελθόν οι Γουέιν Ρούνεϊ και Τζέιντον Σάντσο, ενώ, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, όσο κι αν είναι πλέον ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σούπερ σταρ, δεν το είχε κάνει! Είχε χρειαστεί να παραστεί σε τέσσερα παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας κ-21 προτού βρεθεί ανάμεσα στους άνδρες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης