Η Γιουνάιτεντ στο Wembley μετά από ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ματς με τη Λίβερπουλ: Ο Ντιαλό στο 120’, στο τελευταίο FA Cup του Κλοπ! (vids)

Μία τεράστια πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από ματς – έπος με τη Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» αυτοκτόνησαν, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν πολύ σκληροί για να «πεθάνουν». Επικράτησαν με 4-3, με ανατροπή στην παράταση και συνεχίζουν στους «4» του θεσμού! «Χρυσός» σκόρερ ο Ντιαλό, στο τελευταίο FA Cup του Γιούργκεν Κλοπ!  



Η Γιουνάιτεντ στο Wembley μετά από ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ματς με τη Λίβερπουλ: Ο Ντιαλό στο 120’, στο τελευταίο FA Cup του Κλοπ! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εδώ. Με την «αύρα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μετά από ένα επικό παιχνίδι. Με ανατροπή στην ανατροπή, με τρία γκολ στην παράταση, με ένα «χρυσό» γκολ από τον Ντιαλό. Μία σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, που απέκλεισε τη Λίβερπουλ, στο τελευταίο FA Cup του Γιούργκεν Κλοπ!

Επρόκειτο πραγματικά για ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Για ένα ματς που τα είχε όλα, με διάρκεια 120 λεπτών. Από γκολ μέχρι έντονες διαμαρτυρίες και από παρεμβάσεις του VAR, μέχρι ανατροπές, παράταση και έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 4-3  υπέρ της ομάδας του Ολλανδού; Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν με τον Γουάν Μπισάκα στο 2ο λεπτό. Ακολούθησε μία πολύ μεγάλη επέμβαση του Κέλεχερ σε προσπάθεια του Ράσφορντ, ενώ η πρώτη επίσκεψη της Λίβερπουλ στην εστία τους, ήρθε στο 6’.

Βρέθηκε κοντά ο Νούνιες, αλλά δεν πρόλαβε το γύρισμα του Ρόμπερτσον, ενώ 120 δευτερόλεπτα αργότερα, η εξαιρετική προσπάθεια του Μοχάμεντ Σαλάχ, με σουτ πάνω στην κίνηση, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 10’ ήρθε το… 1-0. Ένα γκολ που φαινόταν πως θα κάνει νωρίς την εμφάνισή του, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει το προβάδισμα με τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ.

 

 

Λίγο έλειψε να απαντήσει η Λίβερπουλ στο 14’, με σουτ του Ρόμπερτσον, για να φτάσουμε στο δίλεπτο 34’-36’ και να λάβουν χώρα δύο μεγάλες στιγμές. Το σουτ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ από το ύψος της περιοχής που αποσόβησε ο Κέλεχερ και το γκολ του Έντο που ακυρώθηκε, καθώς ο Σαλάχ ήταν εκτεθειμένος.

 

 

Φτάνουμε στο 44’ και το σκορ μένει στο 1-0. Η Λίβερπουλ πίεζε και ανταμείβεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη λογική της, καθώς φτάνει στην ολική ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά, ο ΜακΆλιστερ ισοφάρισε, έπειτα από ασίστ του Νούνιες και την μπάλα να κοντράρει, μπερδεύοντας τον Ονάνα.

Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Σαλάχ βρήκε την μπάλα… στρωμένη μπροστά του, έπειτα από απόκρουση του Καμερουνέζου σε σουτ του Ντίας, και έκανε το 2-1!

 

 

Με την έναρξη της επανάληψης, λίγο έλειψε να δούμε και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, αλλά πρώτα ο Νούνιες και εν συνεχεία ο ΜακΆλιστερ, απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες. Αντέδρασε δις καλά ο Ονάνα κόντρα στον Ουρουγουανό, δεν έκανε η μπάλα το χατίρι στον Αργεντίνο από φάουλ, και έμεινε το 2-1!

Και αφού η Λίβερπουλ ήταν φλύαρη, έμελλε να το «πληρώσει» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο 86ο λεπτό.

 

 

Πήρε την μπάλα εντός περιοχής ο Άντονι και πλάσαρε εξαιρετικά με το δεξί, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς και φιλώντας το σήμα της ομάδας του.

 

 

Εξήντα δευτερόλεπτα μετά, η Λίβερπουλ είχε δοκάρι με τον Έλιοτ, με το 2-2 να διατηρείται, παρά και την τεράστια ευκαιρία του Μάρκους Ράσφορντ στο 94’, για ανατροπή στην… ανατροπή.

Οδηγηθήκαμε στην παράταση, Άντονι και Ράσφορντ είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν καλύτερη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην παράταση, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 105’!

 

 

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ βρήκε χώρο εκτός περιοχής, σούταρε και ο Έρικσεν έβαλε το… πόδι του για να ανακόψει την πορεία της μπάλας. Συνέβη όμως ακριβώς το ανάποδο. Η μπάλα πήρε δύναμη, δυσκόλεψε τον Ονάνα και το 3-2 για τους «κόκκινους» έδειχνε… πρόκριση.

 

 

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει. Διότι ο Μάρκους Ράσφορντ ισοφάρισε οκτώ λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης. Το 3-3 έμοιαζε πως θα μας οδηγούσε στη διαδικασία των πέναλτι. Αλλά ο Ντιαλό είχε διαφορετική άποψη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 120’!

Δημήτρης Μανάκος